Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Větší zájem o skiareály v Libereckém kraji byl v sobotu, neděle byla slabá

V sobotu ještě přes 1000, včera jen stovky lidí lyžovaly ve velkých skiareálech v Libereckém kraji. Pro některé střediska už sezona skončila, jiné omezí či přeruší provoz a znovu se rozjedou na prodloužený velikonoční víkend.

Provozovatelé se shodli, že víkendovou návštěvnost ovlivnilo počasí. V sobotu svítilo sluníčko, dnes bylo pošmourno a někde i mrholilo. "V sobotu jsme měli v areálech přes 1000 lidí, dnes polovinu," uvedl Pavel Bažant za společnost Ski bižu, jež provozuje tři areály v Jizerských horách. Obdobně víkend hodnotil i ředitel krkonošského skiareálu v Rokytnici nad Jizerou Michal Kopecký. "V sobotu to bylo pěkné, slušná návštěva, dnes žádná sláva," uvedl Kopecký.

Lepší návštěvnost byla v sobotu i v nedalekém Harrachově. "Jsou tu spíše zahraničí lyžaři, z Polska a Německa," řekl náčelník harrachovské lanovky Milan Goč. Podprůměrný víkend má za sebou liberecký Ještěd. "Měli jsme tady závody, takže nějaká tržba byla. Běžných lyžařů ale bylo málo, stovky," uvedl ředitel areálu Jan Svatoš.

Podmínky k lyžování ve velkých areálech jsou přitom stále velmi dobré, zejména dopoledne. Na Ještědu, v Harrachově či Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách mají na sjezdovkách stále až půl metru sněhu. Střediska závislá zejména na přírodním sněhu jsou na tom hůře a některá už ukončila sezonu. Dnes se naposledy lyžovalo v Bedřichově. "Tam už je to špatné, znát to bylo i na návštěvnosti," uvedl Bažant. Mimo provoz je v Jizerských horách také třeba Josefův Důl. Další jizerskohorská střediska provoz přeruší od pondělí do středy, například Severák nebo Černá Říčka v Desné.

Omezený bude i provoz v největším areálu Jizerských hor, na Tanvaldském Špičáku. "Jezdit bude jen lanovka, v plném provozu bude areál opět od čtvrtka," dodal Bažant. Na Ještědu nepojede v pracovních dnech lanovka Skalka, ostatní přepravní zařízení na severní straně kopce zůstanou v provozu. Harrachov ani Rokytnice zatím omezení nechystají.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory, Michal Kopecký, Harrachov, lanová dráha, Ještěd, Rokytnice nad Jizerou, Polsko, Německo, Jan Svatoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větší zájem o skiareály v Libereckém kraji byl v sobotu, neděle byla slabá  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.