Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Soukalovááá, neslo se Jabloncem. Vítězku Světového poháru ale porazila Vítková

Nacpaným stadionem v Jablonci nad Nisou se neslo: "Soukalovááá!" Fanoušci včera oslavovali čerstvou vítězku Světového poháru a užívali si exhibiční supersprint, v kterém však držitelku velkého křišťálového glóbu po vyrovnané bitvě porazila její reprezentační kolegyně Veronika Vítková.

Gabriela Soukalová sice ukázala své čtyři glóby až na závěr exhibice, ale už při rozjíždění před kvalifikací diváci šíleli. Hvězda ani nemohla používat hole a při prvním zahřívacím kolečku v cílové rovince mávala, s někým si i plácla a rozdávala úsměvy. "Je to skvělý a mnohem zábavnější než závodit na svěťáku. Jsou tady lidi z různých koutů republiky, což je možná ještě lepší," zářila Soukalová.

S číslem 59 a s tradičními růžovými holemi ovládla kvalifikaci. Pak se schovala v buňkách, z kterých ji na start finále přivedl kouč Zdeněk Vítek. Po dvou ležkách ještě vedla, ale v patách měla kolegyni Vítkovou. Na první i druhé stojce jednou minula a cílem projela druhá. "Přetaktizovala jsem to," hlásila Soukalová v cíli.

Před stojkou totiž zvolnila, aby se na ni Vítková dotáhla. "Chtěla jsem to udělat zajímavé a řekla si, že se nebudu honit a počkám. Tak jsem pár metrů jela lážo plážo a bohužel jsem nebyla schopná to odstřílet bezchybně," řekla Soukalová.

Mezi fanoušky měla spoustu známých a přátel. "Trošku to odvádí člověka od koncentrace, ale je bezvadný, že jsou lidi nadšení a tady to není jako normální závody, ale exhibice a podělit se s diváky o radost," řekla Soukalová.

Jen jediné ji mrzelo, že nemohl přijít nemocný otec Karel. "Jeho stav se začal zhoršovat. Těšila jsem se, že i jemu uděláme radost. Doufám, že to bude možné v příštím roce," přála si.

Před startem exhibice se Soukalová a další biatlonisté hodinu podepisovali. Po pondělní akci v Praze to byla už druhá autogramiáda. "Podpisů jsem rozdala nespočet, ani to neodhadnu, ale ruka nebolí, mám naposilováno ze zimy," řekla a dodala: "Na tréninku je to asi jednodušší, přeci jen na to podepisování nejsem úplně zvyklá, ale myslím si, že veškerou křeč přebije milý přístup lidí, kteří stáli frontu."

Závody, v kterých mezi muži zvítězil Michal Krčmář, sledovalo stejně jako loni a předloni okolo čtyř tisíc lidí. "Myslím, že to je ještě lepší než loni, a to lichotí," řekla Soukalová. Otázkou je, jestli může biatlonové nadšení ještě stoupat výše. "Je to tenký led a doufám, že se na tom výsluní nějak prostřídáme," uvedla.

V Česku se Soukalová dlouho nezdrží. Již brzy zamíří na trénink do zahraničí. "Protože mě ještě začátkem dubna čeká exhibice v ruském Ťumeňu, tak abych tam moc netrpěla. Celý duben se chystám překlenout tréninkem," poodhalila a rozesmála se otázce, jestli chystají s přítelem badmintonistou Petrem Koukalem svatbu. "Někdy v budoucnu doufám, že si mě někdo vezme. Ale kdy? To se uvidí."

Autoři | Foto Gabrielasoukalova.com

Štítky Veronika Vítková, Jablonec nad Nisou, Gabriela Soukalová, světový pohár, trénink, Zdeněk Vítek, Michal Krčmář, Petr Koukal, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soukalovááá, neslo se Jabloncem. Vítězku Světového poháru ale porazila Vítková  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.