Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec přivítal po dlouhých letech elitu evropské ploché dráhy

Na patnáct stovek diváků sledovalo v sobotu v libereckých Pavlovicích evropské semifinále jednotlivců na ploché dráze. Takhle kvalitní závod se přitom v libereckém areálu konal po 44 letech! O čtyři přímá postupová místa do challenge si to v rozjížďkách rozdalo celkem sedmnáct jezdců z devíti zemí.

A vítězství nakonec vybojoval Polák Mateusz Szczepaniak, kterého v ochozech sledovala i řada jeho krajanů. Z druhého místa si pak přímý postup do challenge zajistil Rus Artjom Laguta, ze třetího místa Fin Joonas Kylmäkorpi a ze čtvrtého Polák Tomasz Jedrzejak.

Při závodě také padl dosavadní rekord dráhy 56,8 sekundy, který Adrian Rymel. A nový nejlepší čas má v držení český závodník Matěj Kůs, pro kterého byl čas 55,6 alespoň drobnou náplastí za jinak ne úplně povedený závod a až 13. místě. Nejlepším z Čechů pak byl devátý Zdeněk Holub.

Závod takové úrovně se přitom v Liberci jel po 44 letech. „Pořadatelství velkého evropského závodu přineslo liberecké ploché dráze nejen prestiž, ale také získáme statut evropské dráhy na čtyři roky, což znamená, že se u nás budou moci konat i další podobné závody,“ konstatoval Věroslav Kollert, někdejší úspěšný plochodrážní závodník a tajemník sobotního evropského semifinále.

Semifinále Mistrovství Evropy se v Liberci zúčastnili závodníci z Polska, Ruska, Finska, Německa nebo Chorvatska. „Je skvělé, že se do Liberce po čtyřech dekádách vrátily závody takového významu, protože zdejší plochá dráha má velkou tradici a oživení si zasloužila," uvedl primátor Tibor Batthyány.

Autoři | Foto Petr Makušev

Štítky Liberec, plochá dráha, semifinále, Pavlovice, Mateusz Szczepaniak, Joonas Kylmäkorpi, Tomasz Jędrzejak, Adrian Rymel, Matěj Kůs, Zdeněk Holub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec přivítal po dlouhých letech elitu evropské ploché dráhy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.