Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Nejmladší karatisté Gryfu opanovali stupně vítězů Regionální ligy družstev

Tři zlaté poháry, jedno druhé a jedno třetí místo si domů dovezla devítičlenná výprava karatistů libereckého Gryfu z Regionální ligy družstev, jejíž finále proběhlo v neděli v Ústí nad Labem. Tříkolový turnaj byl určen pro začínající závodníky v kategoriích mladších a starších žáků. Liberecký Gryf zde reprezentovaly tři týmy: 1. David Vedral, Ondřej Filip a Filip Flajšinger; 2. Kuba Mikule, Marek Frinta, Matyáš Kučera (v 1. kole i Lukáš Bradáč); 3. Diana Fantová, Míša Vaškovská a Ester Pruknarová.

Zatímco v prvním kole na začátku dubna se Libereckým nedařilo tak, jak by si přáli, ve druhém kole se již karty začaly obracet. První tým chlapců podlehl pouze jednou, druhý se držel v závěsu za jedničkou. Kdo zazářil v kole druhém, byla děvčata. „Ta se postavila i těžším a o hlavu a půl vyšším soupeřkám z Ústí,“ komentuje jeden z trenérů výpravy Lukáš Honzík. „Holkám se podařilo překonat strach a proti zkušenějším závodnicím vyhrály. Po druhém kole jsme tak odjížděli s dobrým pocitem a velkou motivací do finále.“

Kata týmu tleskali ve finále i rozhodčí

Finálové kolo bylo nejdůležitější. Mladí závodníci z Gryfu cítili medailové pozice, ale tušili, že je k vítězství čeká ještě několik tvrdých zápasů. „Velkou motivací byly pro naše malé oddílové reprezentanty nemalé poháry, jež byly k vidění u stupňů vítězů,“ usmívá se trenér Martin Rethy.

Do finále kata mladšího žactva se nakonec probojovaly oba týmy z Gryfu – chlapecký tým č. 1 a tým dívek. Jejich finálový duel byl jedním z vrcholů turnaje. Kromě kata museli předvést i aplikaci na jednotlivé techniky, tzv. bunkai. Chlapci svým bunkai zazářili tak, že jim tleskali i rozhodčí. Tento tým tak zaslouženě obsadil zlatou příčku, dívky skončily druhé.

Dalším neméně napínavým duelem bylo finále dívek v OPEN disciplíně kumite, kde závodnicím Gryfu uteklo vítězství jen o vlásek. V kategorii mladších žákyň již nezaváhaly a vybojovaly pro Gryf další zlatou medaili. Medailovou úrodu pak dovršili ještě chlapci, kteří v kategorii kumite mladších žáků obsadili krásné třetí místo.

Diana Fantová vyhlášena TOP závodnicí

Posledním velkým úspěchem bylo pro Liberec vyhlášení nejlepších závodníků turnaje. Diana Fantová z Gryfu byla rozhodčími vybraná jako nejlepší mladší žákyně a domů tak odjížděla s dalším cenným pohárem.

„Černá smrt z Liberce“ – tak s nadsázkou okomentoval častý výskyt černé, oddílové barvy Gryfu, na stupních vítězů ředitel turnaje Josef Rajchert. Příští rok se prý na liberecké závodníky Ústí již lépe připraví. „I když mají začínající závodníci ještě velký kus cesty před sebou a mnoho co ladit, je po turnaji vidět radost a chuť do dalšího cvičení,“ shodují se trenéři Gryfu Honzík a Rethy.

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky finále, Ústí nad Labem, trenér, Černá smrt, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejmladší karatisté Gryfu opanovali stupně vítězů Regionální ligy družstev  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.