Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Po prvních zápasech hokejbalového playoff jsou na tom lépe Warriors a Rebels

Liberecká hokejbalová liga vstoupila do playoff. Utkaly se týmy Warriors s Kolibou a Vosy s Rebels. Zatímco Warriors se jako druhý tým po základní části v sérii ujali vedení, Vosy jako favorit v prvním zápase podlehly Rebelům. Druhé zápasy jsou na programu o víkendu, série se hrají na dvě vítězná utkání.

Jako první se představily celky Warriors a Koliba "B". Ač se může zdát výsledek jednostranný, hra už taková nebyla. Domácím sice vyšla první třetina, kdy se trefili Ondřej Kozák a Patrik Maďar, ale hra byla vcelku vyrovnaná. Druhá třetina se zase podařila střelecky hostům. Nejprve zvyšoval  na 3:0 opět Patrik Maďar, pak ale v rychlém sledu po brankách Lukáše Erbena, Jiřího Waisse a Martina Zídka Koliba srovnala krok. Po dvou třetinách byl tedy stav 3:3. Ve třetí třetině to byl boj o každý míček. Už se zdálo, že utkání skončí remízou a půjde se na samostatné nájezdy, ale šťastná branka Petra Kimmela minutu a jedenáct vteřin před koncem nasměrovala Warriors k vítěztví. Koliba totiž hned odvolala brankáře, ale tento tah nezvládla a za pouhých čtrnáct vteřin přidal pojišťovací branku Lukáš Kysela. Hosté pak, snad z frustrace ze ztraceného zápasu, nechali skórovat ještě Ondřeje Kozáka. Tři branky během jedné minuty určily výsledek 6:3 pro Warriors, kteří se ujali vedení v sérii hrané na dva v vítězné zápasy 1:0.

Warriors - Koliba 6:3 (2:0,1:3,3:0)

Branky a nahrávky: 8:45 Kozák, 9:18 Maďar (Karpíšek), 14:44 Maďar (Eitler), 34:49 Kimmel P., 35:03 Kysela (Kozák), 35:38 Kozák (Karpíšek) - 15:21 Erben (Zídek), 16:40 Weiss, 17:07 Zídek (Baytalon)

Střely na branku 35:36
Zásahy brankářů 33 : 30
Úspěšnost brankářů Stejskal 91,67 % - Kriegler D. 85,71 %
Přesilové hry 2:1 , využití 1:0
Hráči utkání: Kozák, Maďar (oba War.), Zídek (Kol)

Druhý nedělní zápas play-off okresní neregistrovane hokejbalové Liberecké ligy proti sobě svedl poslední finalisty minulého ročníku. Suverénního vítěze základní části Vosy Liberec s nabušenou soupiskou a zatím poměrně tápající HB Rebels.

Už počet hráčů na nástupu před zápasem dával tušit, že tentokráte Vosy možná budou mít se svým soupeřem, kterého v základní části dvakrát přejeli, dost práce. Zatímco Vosy měly neúplné dvě lajny, Rebels měli kompletní tři útoky.

Zatažená obloha slibovala pro hráče příjemné hokejbalové počasí.

Pro Vosy bylo ještě hůře, když v průběhu první třetiny musel odstoupit ze zápasu Vlastimil Brožek pro nezaviněné zranění kolena. Tyto všechny skutečnosti předznamenaly drtivý Rebelí tlak, který začal již od první třetiny. Brankář Petr Kudláček se musel neustále ohánět, protože byl pod těžkou palbou dá se říct od prvního střídání. První třetina skončila vedením Rebelů jedna nula po přesné střele Pavla Drašnera. O přestávce si rozhodčí museli zavolat oba kapitány, aby uklidnili svoje týmy, protože obě strany zápas ale i (ne)verdikty rozhodčích dost prožívali a čile debatovali.

Druhá třetina pokračovala neustále se valící lavinou Rebelí aktivity, a po necelé minutě a půl si Adam Kubišta prorazil cestu stylem beranidla až před brankáře a úspěšně zakončil. Nezabránil mu v tom ani faulující protihráč. Další zajímavá situace nastala o minutu později, kdy nahození od červené čáry po zemi k údivu všech skončilo ve Vosí bráně, kdy míček přeskočil brankáři Kudláčkovi hokejku. Stav 0:3 byl pro favorita již kritický a zoufale se potřeboval chytit. Následně udělal chybu hráč Rebels Marek, který po vhazování ve vlastním obraném pásmu zbytečně u mantinelu fauloval Jana Bulise a Vosy získaly možnost vrátit se do zápasu. Vosy přesilové hry umí, na modré čáře mají výkonné odstřelovače, a tak není divu, že Martin Smetaník od modré dělovkou snížil, a Vosy se nadechly k odrazu ode dna. Poprvé byl tedy překonán velmi jistý Pěkný v brance Rebelů.

V tu chvíli se hra poměrně vyrovnala, ale nakonec stejně byli úspěšnější Rebelové, kdy vstřelil svůj druhý gól Kubišta po nahrávce Tomáše Szaba. Vosy se nadále snažily zabodnout své žihadlo stále hlouběji a snížit. A to se jim podařilo pouhých 14 vteřin před koncem druhé třetiny. Únik využil extraligový hokejista Martin Bartek po nahrávce agilního Smetaníka. Na přestávku se tak šlo za stavu 4:2 pro Rebels a poslední třetina slibovala pořádné drama.

Hráči Rebels se ale už nikam nehnali, nepospíchali a tak to Vosy měly těžší, čas se krátil. Navíc když ještě za modrou čárou napřáhl kapitán Rebelů Bitterlich a jeho střela vymetla šibenici. Snížit se podařilo Janu Vondráčkovi, ale to už byl gól, který nic neřešil.

Rebels vedou na zápasy 1:0 a mají matchball, ale dá se tušit, že tato série ještě bude dost vyrovnaná.

Vosy - Rebels 3:5 (0:1,2:3,1:1)

Branky a nahrávky: 20:44 Smetaník (Dušek), 23:47 Bartek (Smetaník), 30:10 Vondráček (Glombík,Bulis) - 8:11 Drašner (Bitterlich,Pejchal), 13:21 Kubišta (Szabo), 24:44 Vrabec, 21:47 Kubišta (Szabo), 26:00 Bitterlich (Ron)

Střely na branku 25:66
Zásahy brankářů 61:22
Úspěšnost brankářů Kudláček 92,42 % - Pěkný 88 %
Přesilové hry 2:1 , využití 1:0
Hráči utkání: Kubišta,Bitterlich (oba Reb.), Bartek (Vosy)

 

Autoři | Foto Koraliinka

Štítky Martin Bartek, přesilová hra, Jan Bulis, Jan Vondráček, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po prvních zápasech hokejbalového playoff jsou na tom lépe Warriors a Rebels  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.