Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Holky na lyžích vedou

Holky a kluci ze závodního oddílu alpských disciplín Ski Klub Ještěd pořádně trénují i v letních měsících. Hlavní činností jsou letní sporty, ale nechybí ani lyžování. Venku sice sníh není, ale v době informačních technologií a nekonečných vědeckých možností se asi nikdo nebude divit, že lyžovat lze i v létě, a to v halách na umělém sněhu.

„Tentokrát nás v litevské Snow Areně čekaly velice tvrdé podmínky. Jezdili jsme volně a poté v krátkých i dlouhých tyčích. Každý den jsme trénink na lyžích doplnili plaváním a bruslemi u našeho oblíbeného jezera,“ prozradil tajemství úspěchu hlavní trenér Standa Hofman. Náročné podmínky závodnicím a závodníkům zpříjemňovalo slunečné teplé letní počasí a tak zbylo dost času i na oblíbený zápas v přehazované. 

„U nás zimní vybavení máme pořád po ruce, lyžovat uprostřed léta se jen tak někomu nepoštěstí, ale náročné to je,“ doplnila devítiletá Simona svého trenéra.

K zlepšení fyzické kondice oddíl využívá doplňkových sportovních aktivit jako atletika, plavání, jízda na kole nebo na in linech. Nezapomíná se ani na zaslouženou relaxaci po sezóně.

 „Strašně jsem se bál, že tam budou mořští ježci, ale nakonec jsem se naučil plavat a skákat do vody. A ježků už se nebojím, protože se jim dokážu vyhnout,“ řekl o relaxačním pobytu u moře v Černé hoře sedmiletý Jáchym.

Pokud máte chuť naučit své děti a nebo vnoučata naučit pořádně sportovat, tak Ski Klub Ještěd vám k tomu vytvoří dobré podmínky. Potvrzují to i skvělé výsledky ze závodů – závodnice přípravky Simona získala letos neuvěřitelných jedenáct zlatých, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Přijďte hned a sami se přesvědčte, že správný pohyb se našim dětem opravdu vyplácí. Tip pro všechny na závěr: abyste na nic důležitého nezapomněli během balení na cesty, využijte seznamů věcí potřebných na soustředění na webových stránkách oddílu www.SKIKLUBJESTED.cz.

Tisková zpráva

Štítky Ještěd, lyže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holky na lyžích vedou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.