Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Den sportu a zábavy s Nadačním fondem Emil v Liberci: Zkusíte si basketbal na vozíku?

Netradiční den sportu a zábavy je připraven na pondělí 26. září v Liberci. V rámci doprovodného programu Světových her handicapované mládeže 2016/IWAS U23 World Games Prague 2016 připravil Nadační fond Emil ve spolupráci s Libereckým krajem speciální program akce „Otevřeni handicapovaným, o handicapovaných otevřeně“, který se uskuteční na náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci v odpoledních hodinách (15:00 – 19:00 hod).

Světové hry handicapované mládeže se konaly 29. 6. – 3. 7. 2016 v Praze. V rámci propagace nejenom této významné akce, ale také sportu handicapovaných, je na úterý do Ostravy připraveno sportovně zábavné odpoledne, během kterého si bude moct veřejnost vyzkoušet na vlastní kůži, jaké je to žít s handicapem.

„Zdravotní handicap má v ČR přes milion obyvatel. Toto téma často není ze strany veřejnosti vnímáno pozitivně, není mu věnována dostatečná pozornost a je doprovázeno řadou mýtů,“ uvádí Veronika Kuchtová, manažerka tohoto projektu, která neskrývá ambice a snahu situaci měnit.

Na náměstí bude vytvořen prostor pro prezentaci sportovních klubů handicapovaných a organizací zabývajících se jejich podporou. Jednotlivé kluby budou prezentovat různé sporty. Nebudou chybět ukázky basketbalu či ragby na vozíku, golfu pro handicapované a dalších. Na hřišti proběhnou mini zápasy v jednotlivých sportech, do kterých se může zapojit i veřejnost.

Program je doplněn o soutěže pro děti, hudební vystoupení kapely Rachot band z Jedličkova ústavu, nebo tanečním vystoupením klientů Denní a pobytové sociální služby, p.o. Česká Lípa. Tým silniční bezpečnosti pak pro návštěvníky připraví dopravně-preventivní program.

Cílem projektu Nadačního fondu Emil „Otevřeni handicapovaným, o handicapovaných otevřeně“ Je pochopení smysluplné integrace postižených do života majoritní společnosti, zvýšení porozumění, empatie, tolerance a boření bariér mezi lidmi.

„Jsem velmi ráda za podobné projekty, které napomohou handicapovaným zpět do běžného života. Právě díky sportu se daří odbourávat předsudky ve společnosti a motivovat handicapované, kteří se rozhodli navzdory nepřízni osudu pro aktivní přístup k životu“ říká Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro sociální resort.

Nadační fond je nezisková organizace pomáhající handicapovaným dětem a mladým lidem sportovat, a to především formou přímé finanční pomoci. Do roku 2003 se jednalo o projekt Emil Českého paralympijského výboru. V roce 2009 byl projekt oficiálně prohlášen Nadačním fondem Emil. NF Emil do dnešního dne podpořil přes 8 tisíc individuálních sportovců i sportovních klubů. Jeho základním posláním je být symbolem účinné pomoci mladým handicapovaným sportovcům, pomáhat jim v rámci celé ČR prostřednictvím sportu překonávat vlastní bariéry, nacházet nové přátele a objevovat ten „svůj“ smysl života. 

Tisková zpráva | Foto Mujvozik.cz

Štítky sport, Liberec, nadační fond, Edvard Beneš, projekt, Liberecký kraj, Česko, Praha, Ostrava, Český paralympijský výbor, z.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den sportu a zábavy s Nadačním fondem Emil v Liberci: Zkusíte si basketbal na vozíku?  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.