Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Podzimní část sezóny zahájil SK Karate – Shotokan Liberec úspěchy na mezinárodním poli

Po náročné letní přípravě započali závodníci SK Karate - Shotokan Liberec a SCM Liberec druhou polovinu závodní sezóny, a to hned na náročném turnaji Budapest Open a Euro Grand Prix v Plzni, a to se ziskem 5 medailí a dalších 9 míst těsně pod medailovými pozicemi.

Karatisté z libereckého Shotokanu museli velmi rychle přepnout z letní přípravy na režim závodů, protože hned v září byl na programu kvalitní turnaj a soutěž ve sledování  České národní reprezentace - Budapest Open. Na tento turnaj se sjelo téměř 1000 kvalitních závodníků z 30 zemí světa a i v této konkurenci si liberečtí nevedli vůbec špatně. Sobota patřila soutěži kata i kumite juniorů, U21 a seniorů. Bronzovou medaili získala Hana Dostálová v kategorii kumite žen nad 68kg.

V neděli bylo zástupců nejúspěšnějšího libereckého oddílu a SCM Liberec na startovní listině podstatně více. Na stupínky vítězů vystoupil Tomáš Vacek, který v konkurenci 20 borců ze 7 zemí světa obsadil 3. Místo. Radost svým trenérům udělali i výkony svěřenců, kteří na cenné kovy nedosáhli. „Jednalo se o první soutěž po letní přípravě a náročný turnaj. Na všech, nejen našich, závodnících byla znát pauza a prázdninová objemová příprava, přesto výkony našich byly velmi kvalitní a některým medaile utekla opravdu o malý kousek. Za vyzdvihnutí stojí výkony malých našich malých závodníků a to především  Filipa Horňáka, který na svých prvních velkých závodech skončil těsně pod stupni vítězů a poradil si s velmi kvalitními a zkušenými soupeři s velkým přehledem a se ctí. Stejně tak Filip Krišal, který hájil barvy SCM Liberec, podal výborný výkon a taktéž skončil těšně za branami stupňů vítězů ve velmi obsazené kategorii kumite starších žáků.“, doplnila Petra Piskačová, která jako hlavní trenérka libereckého Shotokanu a trenérka státní reprezentace oba dny na soutěž dohlížela.

Po necelém měsíci čekala liberecké další prověrka nastupující formy, která směřuje k prosincovému Mistrovství republiky v Praze. Závodníci SK Karate – Shotokan Liberec a SCM Liberec startovali první říjnový víkend na Euro Grand Prix v Plzni. Tentokrát se utkali s konkurencí 832 závodníků z 18 zemí a opět prokázali své kvality. V nedělní soutěži kumite starších žáků prošel těžkými eliminačními koly i náročným finálem bez porážky Filip Krišal a získal tak zlatou medaili. SCM Liberec reprezentoval i Filip Černík, který obsadil v kumite dorostenců do 70kg  bronzovou příčku a dařilo se i Ondřeji Košťálovi, který  v kategorii juniorů do 68kg a taktéž vybojoval 3. Místo. Na cenné kovy jen těsně nedosáhli: Matyáš Jansa, Matyáš Malý, Tomáš Vacek, Vendula Štěpánová,Eva Pelikánová, Klára Muzikářová a Klára Francová. Dle slov hlavních trenérů jejich svěřencům chyběla jen trocha jistoty a sebevědomí, protože technicky, fyzicky i takticky se směle se svými největšími soupeři mohou rovnat.

Tisková zpráva

Štítky Liberec, karate, Grand Prix, soutěž, Plzeň, Hana Dostálová, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzimní část sezóny zahájil SK Karate – Shotokan Liberec úspěchy na mezinárodním poli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.