Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na 150 šermířů z celé Evropy bojovalo na turnaji v Liberci

V Liberci se o víkendu konal velký šermířský turnaj. 144 závodníků šermovalo v několika kategoriích v prvním ročníku turnaje Babylon Cup. V sobotu program zpestřil olympionik Jiří Beran, který v obležení fanoušků podepisoval fotografie a trika s logem turnaje.

Sobota na planši patřila chlapcům a dívkám. Mezi závodníky z domácího oddílu ŠERM Liberec si nejlépe vedl Jakub Majer, který obsadil 28. místo po prohře se zkušenějším Maďarem Andrasem Gyenesem. Naši nejmladší závodníci Karel Bór (48.) a Šimon Novotný (49.) skončili na konci startovního pole, ale nabrali cenné zkušenosti. Pohár pro vítěze putuje do Maďarska díky Peterovi Semeredymu, který ve finále porazil 15:7 Ondřeje Procházku.

V kategorii fleret dívek mile překvapila Markéta Sklenářová, která z celkového počtu 21 závodnic obsadila 13. místo. Nejtěsnějším možným rozdílem (15:14) porazila ve finále Isabela Sedláková soupeřku Daryu Ulasavu z Běloruska.

„Turnaj jsme připravovali více jak 6 měsíců. Tým pracoval skvěle, odměnou nám bylo nadšení dětí, rodičů, trenérů a všech dalších, kteří sem o víkendu zavítali,“ uvedl Petr Brabec, ředitel turnaje.

Neděle nabídla další dvě kategorie, kterými byl fleret chlapci a kord dívky. V konkurenci 43 fleretistů se pokusili proniknout do finálové osmičky Petr Hromádka a Tomáš Chramosta. Bohužel oba zastavili jejich soupeři. Hromádka nestačil na Němce Arweda Häslera (konečného vítěze) a obsadil 10. místo. Chramosta podlehl jen těsně 13:15 Martinu Ondrůškovi ze Zlína a skončil třináctý. Ladislav Pěnička, kterému se nepodařilo druhé kolo skupin, obsadil 26. místo. Naši další oddíloví zástupci Vojtěch Stránský (29.), Tomáš Korselt (33.), Jan Prskavec (37.), Tadeáš Žárský (41.), Oliver Sklenář (42.) a Filip Moc (43.) budou mít, vzhledem ke svému věku, možnost v dalších ročnících dosáhnout na lepší výsledky.

Poslední soutěží byl kord dívek, kde startovalo 31 závodnic. Domácí Aneta Pavlová (28.) a Eliška Plátková (31.) sbíraly zkušenosti. Vítězný pohár si odváží Maďarsko díky kordistce Csenge Máthé.

Je skvělé být v Liberci a zažívat turnaj, za kterým jinak musíme jezdit do Paříže nebo Budapešti. Máme s dalšími ročníky turnaje velké plány a dle reakcí klubů ze zahraničí jsme na dobré cestě,“ dodal Milan Kulík, liberecký trenér.

Pokud vás zajímají výsledky turnaje, najdete je tady.

Autoři | Foto Babylon Cup

Štítky Liberec, Evropa, Jiří Beran, Centrum Babylon Liberec, Maďarsko, Petr Hromádka, Ondřej Procházka, Bělorusko, Vojtěch Stránský, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na 150 šermířů z celé Evropy bojovalo na turnaji v Liberci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.