Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dakar: Motocyklista David Pabiška se přiblížil druhé desítce

Pořadatelé Rally Dakar už před startem páté etapy věděli, že se na čtvrtečních 527 kilometrech bude lámat chleba. Nemýlili se. Přehřáté stroje, jejich piloti, bloudění a desítky hodin rozdaných penalizací. Etapa do San Muguelu kompletně proházela pořadí. Z problémů ostatních profitoval liberecký David Pabiška, který se přiblížil druhé desítce.

Sedminásobný český účastník Dakaru ve čtvrtek ztratil na nejrychlejšího Comu necelou hodinu a v průběžném pořadí se posunul z pětadvacáté na jednadvacátou pozici.

Na hranici druhé a třetí desítky se pohyboval i předchozí den. V boji o lepší výsledek ho ale limitovaly zničené pneumatiky. „Na takhle sjetých pneumatikách už to lépe opravdu nešlo, bylo to strašně technicky náročné, stále to někde smykovalo,“ sdělil po dojetí David Pabiška.

Etapa dovedla účastníky do horských oblastní a nadmořských výšek kolem 4 tisíc metrů. „Nedělá mi to dobře a doufám, že už těch výšek bylo dost, protože podávat fyzické výkony ve 4 tisících metrech je myslím trochu nesmysl. I když mě horolezectví baví, ale tohle je nic moc,“ doplnil motocyklista.

Štítky Rallye Dakar, David Pabiška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dakar: Motocyklista David Pabiška se přiblížil druhé desítce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.