Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dakar: Tým Liberečáka Jana Veselého musel nouzově přistát

Nečekaně krušné chvilky zažili členové týmu Bonver Dakar Project, jehož členem je i Liberečeák Jan Vaselý, na cestě do Buenos Aires. Letadlo Boeing 777, se kterým letěla druhá část týmu na letošní ročník Rally Dakar, muselo nouzově přistát v Montevideu v Uruguayi. Runway v Buenos Aires totiž byla kompletně pod vodou.

"Už jsme se dotkli dráhy v Buenos Aires, když bylo slyšet tah motoru a opět jsme šli do vzduchu. Za čtyřicet minut jsme přistáli v Montevideu," sdělil přímo z místa dění kamioňák Tomáš Vrátný.

I přes komplikace však tým neopouští dobrá nálada. "A to říkali, že se na letošní trase Dakaru do Uruguaye nepodíváme," konstatoval s nadhledem závodící šéf týmu Bonver Dakar Project.

Kromě Jana Veselého se na start i v letošním roce podívá Dakarem ostřílený Liberečák David Pabiška. Šestinásobný účastník legendární soutěže si po loňském devětatřicátém místě nalepí stejné číslo na svou KTM i v letošním roce.

O průběžných výsledcích a ohlasech libereckých motocyklistů vás bude Liberecká Drbna informovat každý večer. Už dnes přijde na řadu slavnostní a o den později ostrý start Rallye Dakar 2014.

Štítky Rallye Dakar, Jan Veselý, Buenos Aires, BONVER DAKAR PROJECT, v.o.s., Uruguay, Montevideo, Boeing 777, Tomáš Vrátný, KTM, David Pabiška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dakar: Tým Liberečáka Jana Veselého musel nouzově přistát  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.