Počasí dnes19 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Florbalisté Liberce si z Pardubic nevezou ani bod

Liberecký tým zakončil poslední extraligové kolo v Pardubicích. V utkání šlo o to, jaký soupeř Liberec potká v play down. Po prohře 6:9 je jasné, že se FBC Liberec utká s FBC ČPP Ostrava.

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně. Oba týmy byly se svou pozicí v tabulce smířené, Liberec ani Pardubice se do zakončení příliš nehnali. Po ospalém úvodu přišly z čistého nebe dva góly, oba do sítě Liberce. Nejdříve se z dálky prosadil bývalý hráč Liberce Lisa, poté z rychlého brejku Chmelař. Pardubice kontrovaly hru a pro Liberec bylo velmi těžké vytvářet gólové příležitosti. V jedné takové se ocitl Radek Valeš, který se z velkého brankoviště nemýlil. Na konci třetiny měl ještě několik šancí pardubický Zozulák, ten ale stále seřizoval mířidla. Za stavu 2:1 pro Sokol odcházel Liberec do kabin.

Druhá část ovšem zastihla hosty velmi nekoncentrované. V důsledku toho se nedařilo prakticky nic – důraz, poziční hra, přechod do útoku, řešení gólových situací apod. Nikoho nemůže překvapit, že Liberec inkasoval v druhé třetině pět branek. Přičemž sám vstřelil jen jednu, díky pohotové střela Martina Blažka. Prostřední část není nutno více komentovat.

Do třetího dějství vstoupil ten správný Liberec. Hráči byli hladoví po každém míčku a souboji. Na hřišti to bylo jednoznačně vidět. Aktivitu hostů nejlépe podtrhuje timeout Pardubic, který si musel vzít nespokojený trenér Janovský. Ani po něm obrázek hry nebyl jiný. Úspěšné trefy ve třetí části zaznamenali Martin Blažek, Pavel Hůza, Zdeněk Vážný a Matěj Klucho. Tyto úspěchy si Liberec bezesporu zasloužil, leč pouze mírnily nedělní porážku 6:9.

Sokol své poslední vystoupení v základní části zvládl a zvítězil díky prostřední periodě 9:6. Hosté ukázali v zápase dvě tváře a bude pouze na nich, s kterou vstoupí do play down, kde je čeká Ostrava.

Sokol Pardubice vs. FBC Liberec  9:6   (2:1, 5:1, 2:4)

Góly: 2x Blažek, Valeš, Hůza, Vážný, Klucho
Střely: 29:23 (13:7, 10:7, 6:10)

Rozhodčí: pánové Petr Černý a Jiří Janoušek

Zápas očima trenéra Lukáše Nesměráka: “Pardubice si Kladno zaslouží. Doufáme, že se uvidíme příští rok v extralize.”

Štítky Liberec, Pardubice, Ostrava, FBC Liberec, Sokol Pardubice, Jiří Janoušek, Petr Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté Liberce si z Pardubic nevezou ani bod  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.