Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Florbalisté Liberce vyzvou před oslavami Buldoky

Florbalový Liberec momentálně žije datem 16. února, kdy se na hale Dukly budou konat oslavy 20 let klubu. Týden předtím, tedy už v neděli 9. února, se však pro domácí fanoušky chystá “předkrm“ v podobě zápasu Liberce s brněnskými Buldoky.

 

Liberec se od listopadu prezentoval velmi dobrými výkony, o čemž nejlépe napovídá poměr získaných bodů v prvních deseti zápasech, respektive v druhých devíti zápasech. V první desítce duelů si svěřenci Lukáše Nesměráka připsali jediný bod, shodou okolností na půdě Brna. V následujících devíti kláních přidali bodů šest.

V posledních dvou střetnutích však ani herní pohoda nestačilo. Soupeři Chodova a Tatranu byly nad síly Severočechů, i když na domácí půdě FBC Chodovu dvě třetiny stačilo. Radek Valeš stále neohroženě trůní na vrcholu kanadského bodování svého týmu, přičemž v osmnácti zápasech nasbíral 30 bodů (18+12). Za zmínku stojí Jan Krupička, který se po slabším rozjezdu dostal do pohody a v útoku po boku Valeše a Marka přispívá i bodově. Aktuálně má na kontě již deset bodů (2+8).

Volná vstupenka ke stažení

Brněnští Buldoci v letošní sezoně nezačali vůbec dobře a velmi brzy měnili hlavního trenéra. Postupem času ale svoje výkony urovnali a v posledních zápasech se jim velmi daří. Naposledy ve velmi důležitém klání porazili Pardubice 7:4, předtím na domácí půdě zdolali Tatran 3:2. I díky těmto dvěma triumfům se Bulldogs dostali na postupové osmé místo. Devátá Ostrava aktuálně ztrácí na Brno pět bodů.

V případě výhry Buldoků a zaváhání Ostravy se play off v moravské metropoli stane realitou. Brňané v letošní sezoně spoléhají na mladou dvojici Jiří Koutný – David Coufal. Koutný si připsal již 22 bodů (16+6), Coufal je na tom jen o tři bodíky hůře (11+8). Za zmínku rozhodně stojí i Luděk Ondráček, který kvůli zranění zasáhl zatím do dvanácti zápasů. Připsal si ale stejný počet bodů, přičemž hned devětkrát mířil do černého, k tomu přidal tři asistence.

Shrnutí Brno hraje o play off, o motivaci má postaráno. Liberec chce po dvou těžkých soupeřích Brnu cestu do play off maximálně znepříjemnit. Teoretická šance, že se Brno mezi elitní osmičkou neudrží, stále existuje. Stejně tak existuje možnost, že se Brno potká s Libercem v play down, proto nedělní duel nemůže brát ani jeden celek na lehkou váhu. Přijďte se podívat, jak utkání dopadne. Začínáme v neděli 9.2. v 18:00 na hale Dukla.

Napsal Lukáš Jágr

Štítky Liberec, Brno, slavnost, Tatran, půda, Ostrava, Yale Bulldogs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté Liberce vyzvou před oslavami Buldoky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.