Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec dnes hostí klokany. Přijďte podpořit florbalisty

Zatím jediného vítězství za tři body dosáhl tým Liberce v pohárovém utkání právě proti Bohemians. FBC v pohárovém duelu zvítězilo v Praze 7:4. Nyní se souboj obou celků bude opakovat na extraligovém poli. Na něm je rozhodně úspěšnější celek z hlavního města.

FBC Liberec (0-1-1-10)

Liberec v posledních zápasech “laškuje“ s bodovým ziskem prakticky v každém duelu. Naposledy pokukoval celek Lukáše Nesměráka po bodech proti Spartě, když držel nadějné vedení 3:1 před třetí části. V zápase ale nakonec padl v poměru 3:5. V utkání před Spartou Liberec doma přivítal Kladno a připsal si dva body zá výhru na nájezdy (6:5).

Klubové bodování stále ovládá mladík Radek Valeš, který již nastřádal sedmnáct bodů, přičemž rovnoměrně přidává branky a přihrávky. Do černého mířil v devíti případech, spoluhráčům připravil osm gólových tref. Za ním je Tomáš Marek, který již nasázel osm gólů ve dvanácti duelech. Zajímavou bilancí se může pochlubit junior Adam Erler, který si ve dvou zápasech připsal dva body (1+1).

Volná vstupenka ke stažení

FbŠBohemians (6-0-2-4)

Jestliže Liberec v posledních dnech zvedá svoje výkony, Bohemians je momentálně možná na vrcholu. Výsledkem budiž dvě poslední zápasy Klokanů. FbŠ nejdříve jasně vyhrálo v Ostravě 8:3, následně si doma v pohodě poradili s brněnskými Buldoky 5:2. Bohemka je aktuálně na velmi dobrém pátém místě a s plným bodovým ziskem by mohla pomýšlet na čtvrtou pozici a přímé pronásledování Boleslavi a Chodova.

V zelenobílém dresu se vyjímá zejména Martin Šimek. Ve dvanácti duelech nastřílel jedenáct gólů. K tomu navíc přidal devět nahrávek a celkem má na kontě 20 bodů. Velké nebezpečí se skrývá i ve Viktoru Kopeckém, který přišel v průběhu roku z Chodova. Mladý talent má po osmi zápasech na kontě osm bodů (7+1). Jeho střelecký apetit poznali i liberečtí, Kopecký proti nim skóroval v lize i poháru.

Shrnutí

Liberec podlehl Bohemce v televizním utkání vysoko 7:10, v poháru ale zvítězil 7:4. Vyrovnaná bilance a vysoké skóre (14:14) dává tušit atraktivní rychlý zápas se spoustou branek. Bohemians si budou chtít pojistit svou pozici v elitní osmičce na půdě posledního Liberce. FBC naopak bude chtít potvrdit vzestupnou tendenci výkonů prvním tříbodovým vítězstvím v Autocont extralize.

Přijďte se podívat, jak utkání dopadne. Začínáme v neděli 24.11. v 18:00 na hale Dukla.

Napsal Matěj Klucho

Štítky FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, AC Sparta Praha, SK Kladno, FK Mladá Boleslav, FK Dukla Praha, Tomáš Marek, Chodov, Martin Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec dnes hostí klokany. Přijďte podpořit florbalisty  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.