Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Volby proběhly i v liberecké vazební věznici. Vězni volili jen do Senátu

Komunální a senátní volby proběhly po celé ČR i ve věznicích. Ve Vazební věznici Liberec si odpykávají trest téměř dvě stovky odsouzených voličů, ve vazbě je šedesát obviněných voličů.

Stejně jako v minulosti volily vězněné osoby přímo ve vazební věznici, a to za přítomnosti pověřených členů okrskové volební komise a odborných zaměstnanců vazební věznice,” uvedla mluvčí Vazební věznice Liberec Radka Šmucrová.

Ze 196 odsouzených voličů ve výkonu trestu splnilo podmínku trvalého pobytu v senátním volebním obvodu č. 34 padesát osob, zájem volit mělo třiadvacet odsouzených. Nakonec jich volilo sedmnáct, jelikož šest vězňů i přes zájem nebylo připuštěno k volbám pro nesplnění podmínek. Mezi ně patřil neplatný průkaz totožnosti.

Obviněných voličů ve výkonu vazby se ve věznici nachází šest desítek, nikdo ale neměl trvalé bydliště v Liberci. Do Senátu mohlo volit 16 obviněných, zájem projevilo sedm osob, jedna měla ale neplatný občanský průkaz.

Voliči z řad vězněných osob se nakonec účastnili pouze senátních voleb, neboť mezi obviněnými není aktuálně nikdo, kdo by měl hlášen trvalý pobyt v územním obvodu města Liberce,” doplnila mluvčí. Hlasovací lístky do volební urny pro senátní volby tak vhodilo celkem 23 osob.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberec, volby, věznice, komunální, zastupitelstvo, senát, vazební věznice, Senát Parlamentu ČR, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Někoho odprásknout mi dává právo volit. Dostat covid mi ho nedává. Demokracie 2022 :-D

Neděle, 25. září 2022, 16:47Odpovědět

Volby proběhly i v liberecké vazební věznici. Vězni volili jen do Senátu  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.