Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další pacient z frýdlantské kauzy byl propuštěn domů

Další pacient, který se potýkal s otravou krve po hospitalizaci ve frýdlantské nemocnici, byl propuštěn domů. Další pacienti by Krajskou nemocnici v Liberci mohli opustit nejdříve po víkendu.

Jde o pacientku po gynekologickém zákroku. Ostatní zůstávají v péči lékařů. S výjimkou jedné pacientky ve vážném stavu, která leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení v Liberci, se stav ostatních zlepšuje. Nikdo další ale nebude propuštěn dříve než po neděli, řekl dnes mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář.

Propuštěni tak byli dva pacienti, dalšího na jeho žádost převezli do frýdlantské nemocnice. I ten ale zatím zůstává hospitalizovaný. Příznaky otravy krve mělo devět ze 16 pacientů, mužů a žen různého věku, kteří minulý týden od pondělí do středy podstoupili operaci v soukromé Nemocnici Frýdlant ze skupiny EUC.

Operace různého typu prováděly různé týmy chirurgického a gynekologického oddělení, různí anesteziologové i sestry. Osm pacientů s otravou bylo hospitalizováno na ARO a JIP v Liberci, jeden v Jablonci nad Nisou, protože potřebovali intenzivní péči. Příčiny otravy zatím nejsou jasné.

V Nemocnici Frýdlant zůstává uzavřen a zapečetěn operační sál. „Kromě operačních sálů funguje ale nemocnice normálně,“ řekla dnes mluvčí nemocnice Dita Fuchsová. V běžném režimu jsou podle ní všechny ambulance v nemocnici a například i ordinace diabetologie, kterou nemocnice zajišťuje v Hrádku nad Nisou. Mimo ambulancí v nemocnici funguje gynekologické a chirurgické oddělení, a interní oddělení s lůžky následné péče. Zařízení má 80 lůžek, z toho 35 je akutních a 45 následné péče.

Autoři | Foto KNL

Štítky frýdlant, otrava, nemocnice, pacient, Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice Frýdlant, Liberec, Jablonec nad Nisou

Další pacient z frýdlantské kauzy byl propuštěn domů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.