Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zima se s Libereckým krajem ještě neloučí, i dnes může napadnout

Předpověď podle Českého hydrometeorologického ústavu počítá i dnes se sněhovými nebo smíšenými přeháňkami. Jedná se zejména o lokality v minimální nadmořské výšce 800 m.n.m. Větší pozornosti by měli dbát řidiči v celém kraji.

Sluníčko dnes asi jen tak nevykoukne. Podle meteorologů bude převážně oblačno a chvílemi polojasno. „Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od sedmi do deseti stupňů Celsia. Ve vyšších polohách se bude teplota pohybovat mezi jedním až čtyřmi stupni,“ uvádí portál ČHMÚ.

Přestože vítr vanoucí od západu by měl být v celku klidný. Místy jsou podle předpovědi očekávány nárazy až o rychlosti 55 nebo dokonce 70 km/h. Například v Krkonoších platí v těchto dnech třetí stupeň lavinového nebezpečí. „Lavina se může uvolnit i při malém zatížení. Někdy dokonce může dojít k samovolnému uvolnění,“ uvádí za horskou službu Robert Dlouhý a upozorňuje, že lidé by neměli vstupovat na svahy nad 35° a i méně prudkých svahů by měli dbát zvýšené opatrnosti.

Pozor by si měli dát jistě i všichni řidiči. Mokrá vozovka může být velmi zrádná.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zima, počasí, ČHMÚ, předpověď, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Krkonoše

Zima se s Libereckým krajem ještě neloučí, i dnes může napadnout  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.