Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Která alej v kraji je nejkrásnější? V letošním ročníku jsou zatím nominované čtyři

Anketa Alej roku opět rozhodne, která alej v Libereckém kraji ale také v celé republice je tou nejkrásnější. Loňské prvenství si v našem regionu odnesla Valdštejnská alej v Zahrádkách u České Lípy.

Pro letošní rok jsou do soutěže zatím přihlášeni čtyři nominaní. „Aktuálně je do soutěže přihlášena Bredovská alej u Lemberku, Třešňová alej na Frýdštejně, Skautská alej v Semilech a Zámecká lipoví alej ve Sloupu v Čechách,“ informoval Jiří Kaňa, mluvčí spolku Arnika, který anketu každoročně pořádá.

V loňském roce se celkovým vítězem stala Svárovská alej na Boskovicku.

Do soutěže může alej až do 26. října přihlásit kdokoliv, jednotlivec, rodina, škola i obec. „Hledají se aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladé, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras,“ přiblížil Kaňa.

A která bude tou nejkrásnější? O tom rozhodne nejen krása, ale také příběh konkrétní aleje nebo snaha o její záchranu. „Přihlaste do soutěže nejhezčí aleje ze svého města, vesničky nebo svého okolí. Nezáleží, zda jde o alej, která je nově vysazená, nebo jí hrozí vykácení,“ komentovala patronka a herečka Petra Vojtková.

O neoblíbenější aleji pak rozhodnou lidé během podzimního hlasování. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anketa roku

Štítky alej roku, alej, stromy, Liberecký, soutěž, Liberecký kraj, Česká Lípa, Valdštejnská alej, Česko, Semily, Frýdštejn, Lemberk, Petra Vojtková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Která alej v kraji je nejkrásnější? V letošním ročníku jsou zatím nominované čtyři  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.