Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Pivní slavnosti, zábava v Oskarově světě za hranicemi a Jahodová neděle

Poslední červnový víkend si můžete dát čepované pivo ve Vratislavicích na pivních slavnostech, vyrazit s rodinou na výlet do zábavního parku nebo si před libereckou radnicí vychutnat záplavu jahod a výrobků z nich.

Sobota:

Pivovar Konrad ve Vratislavicích nad Nisou pořádá Velké pivní slavnosti a oslaví tak 150 let pivovaru. Program začíná ve 13:30, uslyšíte hard rock v podání Archy, ve 15:30 vystoupí Bandoleros a v 17:30 V.A.R. - Vratislavický alkoholový rachot. Od 20:00 následuje Michal Ambrož a Hudba Praha, ve 22:00 hardcore od Therapist a večer završí ve 24:00 Tomba Bomba. Vstupné 150 korun, výčepní piva a ležáky koupíte za 25 korun, speciály pak za 35 korun. 

Galavečer profesionálního boxu, K1 a MMA Night of Warriors je tady. Zápasníci se utkají tuto sobotu od 18:00 v Domě kultury Liberec. Vstupné lze zakoupit na pokladně libereckého kulturáku. 

Chcete-li vyrazit z kraje, máme tu i jeden přeshraniční tip. Jen kousek za českými hranicemi ve Freitalu u Drážďan se nachází zábavní park Oskarův svět (Oskarshausen). Právě teď v létě si návštěvníci nejvíce užijí atrakce ve venkovní části parku. Odvážíte se skočit volným pádem, troufnete si na pneu-tubing, motokáry nebo na některou z disciplín ve stylu reality show Survivor? V případě nepříznivého počasí je možné uchýlit se do vnitřního světa se spoustou dalších atrakcí: lízátkovou lavicí, šálkovým kolotočem nebo trampolínami. Na své si přijdou i malí kreativci. V dílničkách si vyrobí hračky, vyzdobí keramiku nebo potisknou tričko. Součástí areálu je také Svět iluzí, kde si můžete udělat fotky. Webové stránky jsou i v češtině. 

Liberecký Folklorní soubor Jizera zve na výroční vystoupení s názvem SEDMERO (NE)SMRTELNÝCH HŘÍCHŮ, které se uskuteční v sále Naivního divadla od 18:00. Cena vstupenky je 130 korun. 

Neděle: 

Jahodová neděle na náměstí Dr. E. Beneše bude nečekaně plná jahod. Ochutnáte výrobky z nich, nakoupíte čerstvé jahody z domácí produkce a spoustu dalších produktů z farmářského trhu. Připraveny jsou i soutěže a dílničky nejen pro děti a zábava s Motyčkovic klikou. Celým dnem bude provázet skupina Náhodné setkání a ve 13.00 proběhne soutěž v pojídání jahodových knedlíků. Akce se koná od 10:00 do 16:00. 

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou od 10:00 slavnostně otevírá nové stálé expozice vánočních ozdob Svět zázraků. Více než tři tisícovky se jich vešly do atraktivní instalace designéra Jakuba Berdycha Karpelise. 

V Zámeckém parku Vratislavice v Liberci se koná Burger & Grill Festival společně se STIHL TIMBERSPORTS CZECH CUP 2022, a to od 11:00 do 18:00. Závodníci v dispicplíně poměří zručnost v řezání klasickou motorovou pilou. Druhý kvalifikační závod roku začíná ve 13:00. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Oskarův svět

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, děti, zábava, slavnosti, výlet, slavnost, Ceny Oscar, jahoda, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Michal Ambrož, Pivovar Vratislavice nad Nisou, Praha, Liberec, Noemova archa, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Niso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Pivní slavnosti, zábava v Oskarově světě za hranicemi a Jahodová neděle  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.