Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Do architektonické soutěže na novou českolipskou knihovnu se přihlásilo dvacet autorů

Město Česká Lípa plánuje vystavět na Jeřábově náměstí zbrusu novou městskou knihovnu. Proto město uspořádalo architektonickou ideovou soutěž.

Z celkem dvaceti návrhů vybrala odborná porota nejlepší tři. Soutěž byla přínosná zejména proto, že nabídla zajímavé nápady a podněty, jak místo využít. S nejlepším návrhem přišel architekt Jakub Vašek a jeho spoluautor Igor Hobza.

„Soutěž potvrdila naše představy, že Jeřábkovo náměstí je ideálním místem pro vybudování knihovny,“ komentovala výsledky soutěže starostka města Romana Žatecká. S výsledkem je spokojená i ředitelka městské knihovny Dana Kroulíková„V soutěži uspěl můj favorit, který mě oslovil celkovou kompozicí, návazností na další budovy i otevřeným prostranstvím před objektem,“ sdělila ředitelka.

Finální podoba budovy se ovšem nebude odvíjet od žádného návrhu v soutěži. „Ani jeden z návrhů nebude přímo realizován, jelikož v každém byly odbornou porotou nalezeny určité nedostatky,“ uvedl místostarosta Juraj Raninec.

Jak bude tedy moderní knihovna nakonec vypadat, ukáže až projektová soutěž, kde budou muset návrhy splňovat již přísné podmínky. Nyní si ale můžete prohlédnout všechny návrhy, které se soutěže zúčastnily a to od 18. do 26. září ve Ville Hrdlička. Otevírací doba je od pondělí do pátku od 13 do 18 hodin a o víkendu od 10 do 14 hodin.

Foto Město Česká Lípa

Štítky knihovna, soutěž, architektura, Česká Lípa, náměstí, Juraj Raninec, architektonická soutěž, městská knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do architektonické soutěže na novou českolipskou knihovnu se přihlásilo dvacet autorů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.