Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Česká Lípa uzavřela s BusLine smlouvu na 530 milionů, nakonec ale asi zaplatí mnohem víc

Město Česká Lípa uzavřelo na jaře letošního roku se společností Bus Line desetiletou smlouvu na zajištění autobusové dopravy. Cena byla stavena na 530 milionů korun bez DPH, velmi pravděpodobně to ale bude znatelně víc.

Město má nyní smlouvu s BusLine ve svém hledáčku. Podle současného vedení totiž provázely uzavření smlouvy nestandartní kroky, kromě sledování plnění smlouvy ale nemůže město nic dělat. „Město nemůže smlouvu zrušit. Jediné, co tedy můžeme, je důsledně kontrolovat plnění smlouvy a jednat s firmou BusLine,“ komentovala starostka České Lípy Jitka Volfová.

Podle Volfové se finální cena 530 milionů s největší pravděpodobností ještě navýší, a to s ohledem na rostoucí platy, inflaci nebo cenu dopravního výkonu. Smlouva s sebou ale pro cestující přináší i celou řadu výhod. Do provozu byly například zapojeny nové dva dvanáctimetrové autobusy s klimatizací. „Další novinkou jsou LCD panely, díky kterým jsou cestujícím prezentovány aktuální informace a dění ve městě,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Ve městě se postupně zlepšují i podmínky pro samotné řidiče autobusů. „Snažíme se upravit dopravní značení v problematických místech, zároveň se věnujeme parkování na zastávkách,“ sdělil místostarosta Jaroslav Turnhöfer. Další změnou jsou i nové jízdní řády, které vedly k lepší návaznosti spojů.

Foto BusLine

Štítky autobus, MHD, BusLine, Česká Lípa, Jitka Volfová

Česká Lípa uzavřela s BusLine smlouvu na 530 milionů, nakonec ale asi zaplatí mnohem víc  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.