Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tabulky s názvy ulic dostanou v České Lípě jednotný vzhled

Město Česká Lípa chce sjednotit tabulky s názvy ulic a čísly budov, zejména pak v památkové zóně. Nově by tak měly mít tabulky stejné barvy.

Nové tabulky na své náklady udělá město. „Doposud byly tabulky modrožluté i bíločervené. Ani vzhled nebyl jednotný a nevypadalo to dobře,“ uvedl místostarosta Martin Brož. Radnice tak začne tabulky postupně vyměňovat.

Výměna tabulek se dotkne i majitelů budov, kteří mají povinnost označovat budovy čísly popisnými. I oni si totiž budou muset nechat vyrobit novou tabulku podle schváleného vzoru. Podle toho by měla mít cedulka s číslem popisným bílé pozadí, červené orámování a červený text. U tabulky s číslem evidenčním je jen změna v barvě, zde bude černá.

O něco volnější ruku budou mít majitelé budov mimo městskou památkovou zónu. „Tabulka s názvem ulice bude mít červené pozadí, bílé orámování a bílý text,“ sdělila mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová

Foto mucl.cz

Štítky Česká Lípa, ulice, názvy, Martin Brož

Tabulky s názvy ulic dostanou v České Lípě jednotný vzhled  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.