Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Lípě vraždil ženin bývalý přítel. Přiznal se, hrozí mu osmnáct let

Policie v pátek ráno potvrdila vraždu, ke které došlo v úterý ráno v na malém sídlišti Kopeček v České Lípě. Pětadvacetiletý muž tam po hádce ubodal bývalou přítelkyni matku devítiletého chlapce. Muž už se k činu přiznal a je v vazbě.

„Obviněný na sebe a svůj zločin v den jeho spáchání upozornil a krátce na to ho policisté zadrželi. Jeho trestní stíhání zahájili po vyhodnocení všech zajištěných stop a provedeného šetření,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Z něj podle ní vyplynulo, že obviněný svou bývalou přítelkyni navštívil v úterý 5. listopadu v ranních hodinách v jejím českolipském bytě, kde ji potom fyzicky napadl nožem a způsobil jí smrtelné zranění, kterému na místě podlehl, potom odešel. „Motivem činu byly osobní neshody mezi jím a jeho bývalou partnerkou. K její vraždě se policistům přiznal,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté už muže obvinili z vraždy, za což mu hrozí deset až patnáct let vězení. Poté, co ho vyšetřovatel vyslechl jako obviněného, podal krajskému státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. „Důvodem byly především obavy z toho, že by se na svobodě trestnímu stíhání nebo vysokému trestu snažil vyhnout,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky vražda, Česká Lípa, policie, vazba, Kopeček (Bobravská vrchovina)

V Lípě vraždil ženin bývalý přítel. Přiznal se, hrozí mu osmnáct let  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.