Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vrah z České Lípy chtěl spáchat sebevraždu skokem z třicetimetrového stožáru vysílače

Policie zveřejnila detaily k vraždě, ke které došlo minulý týden v paneláku na malém sídlišti Kopeček v České Lípě. Pětadvacetiletý muž v bytě ubodal bývalou přítelkyni, pak chtěl spáchat sebevraždu. Tu mu ale rozmluvili policisté.

Mladý muž vraždil v úterý ráno, potom z bytu odešel a krátce před jedenáctou hodinou vyšplhal na vrchol třicetimetrového stožáru bývalého televizního vysílače pod kopcem Špičák v České Lípě. „V té době jsme získali informaci o tom, že chce údajně spáchat sebevraždu, protože zavraždil svou bývalou partnerku. Ihned jsme pod kopec Špičák vyjeli,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Muž nejprve nechtěl vůbec komunikovat, rozmluvili ho až policejní vyjednavači. „Ti na místě odvedli profesionální práci a po zhruba třiceti minutách ho přesvědčili k tomu, aby za pomoci lezecké skupiny Hasičského záchranného sboru s využitím výsuvné plošiny bezpečně stožár opustil,“ dodala mluvčí.

V Lípě vraždil ženin bývalý přítel. Přiznal se, hrozí mu osmnáct let

Policie v pátek ráno potvrdila vraždu, ke které došlo v úterý ráno v na malém sídlišti Kopeček v České Lípě. Pětadvacetiletý muž tam po hádce ubodal bývalou přítelkyni matku devítiletého chlapce. Muž už se k činu přiznal a je v vazbě.


Policisté pak muže zadrželi. „Mezitím jsme zjistili jméno a adresu bydliště 28leté ženy, kterou jsme v jejím bytě nalezli bohužel bez známek života,“ řekla Baláková.

Za vraždu muži hrozí až osmnáct let vězení, nyní je ve vazbě.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vražda, Česká Lípa, policie, sebevražda, Kopeček (Bobravská vrchovina), Špičák, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrah z České Lípy chtěl spáchat sebevraždu skokem z třicetimetrového stožáru vysílače  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.