Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V České Lípě si občané stěžují na vysokou trávu. Město chce postupovat šetrně

Letošní rok naštěstí zatím není výrazně suchý, což se projevuje i na krajině ve městě. Tráva zde roste rychle a to se některým občanům nelíbí.

Město se snaží vyhovět a zároveň přistupovat k sečení šetrně. Česká Lípa se tak rozhodla využít tzv. předsekávání trávy strojem většího záběru. Tráva zůstane na místě, po pár dnech se sečení zopakuje a tráva se sesbírá.

„Samozřejmě se může stát, že během procesu zaprší a posečená vysoká tráva pak vypadá poměrně nevábně,“ přiznává mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová s tím, že se ale občané nemusí obávat, že by tráva na místě zůstala.

Jiný způsob péče o zeleň využívá město v městských parcích, kde je tráva sekána častěji na výšku porostu 7 centimetrů. I zde chce ale město postupovat co možná nejšetrněji.

Na discgolfovém hřišti chce vedení České Lípy pro změnu využít metodu mulčování, kdy je posekaná tráva ponechána na místě. Mulč udržuje vlhkost, slouží jako hnojivo a nedochází k poškození porostu,“ komentovala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky Česká Lípa, Českolipsko, tráva, sečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě si občané stěžují na vysokou trávu. Město chce postupovat šetrně  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.