Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Lípě vznikne nová lávka, oprav se dočká knihovna a nových sítí zase Stará Lípa

Českolipští radní schválili na červencovém jednání hned několik výrazných projektů, které jistě místní ocení.

Jedním z nich je vystavění lávky mezi Svárovem a Kopečkem, která by měla přemosťovat frekventovanou lávku silnice I/9. Lávka by měla začínat v ulici U Kola a ústit do ulice Karla Poláčka. „V rámci zakázky musí být zpracována kompletní projektová dokumentace a také provedení geologického nebo hydrogeologického průzkumu,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Pokud nedojde k žádným komplikacím, mohla by být dokumentace hotová do konce příštího roku. Změn by se také měla dočkat pobočka Městské knihovny na Ladech, která by se měla přesunout do přízemí vchodu č.p. 3006 bytového domu v Komenského ulici. „Do současné pobočky zatéká, je tam málo světla a chybí zde bezbariérový přístup,“ komentovala Kňákal Brožová.

Ulevit by se mělo také obyvatelům rodinných domů v lokalitě Stará Lípa. Ti totiž kvůli špatné kvalitě inženýrských sítí nemohou domy zkolaudovat. Nyní tak město připravuje veřejnou soutěž, jejíž výherce musí připravit dokumentaci pro nutnou opravu vodovodu a splaškové kanalizace. Zároveň bude nutné odstranit stávající sítě. „U mnoha projektů jsme teprve na začátku, ale jsem ráda, že se nám daří posouvat je kupředu,“ komentovala starostka Jitka Volfová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Česká Lípa, projekty, lávka, knihovna, Stará Lípa, Karel Poláček, Kopeček (Bobravská vrchovina), Svárov, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lípě vznikne nová lávka, oprav se dočká knihovna a nových sítí zase Stará Lípa  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.