Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V pondělí začne oprava hlavního tahu na Děčín. Omezení začnou v Kunraticích u Cvikova

V pondělí začne rekonstrukce frekventované silnice první třídy č. 13 z Liberce na Děčín. Náklady jsou odhadovány na více než 65 milionů korun.

Informoval vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp. Pracovat se bude na úseku od Kunratic u Cvikova do Lvové. Dopravu tam budou řídit kyvadlově semafory, řidiči se budou muset obrnit trpělivostí, ve špičkách se tam mohou tvořit kolony. Podle posledního sčítání po silnici denně projede na 8000 automobilů.

Oprava přijde podle registru smluv včetně DPH na více než 65 milionů korun. Obnova se týká zhruba osm kilometrů dlouhého úseku silnice. „Dopravní omezení jsou tam povolena na dva měsíce, postupovat se bude po zhruba kilometrových úsecích od Kunratic směrem na Liberec. Vyfrézují vždy polovinu vozovky, pak se přesunou na druhou půlku, a tak budou postupovat až do Lvové. Až silnici celou vyfrézují, začnou postupně zase od Kunratic pokládat nový povrch," popsal Čáp postup prací.

Práce by měly na silnici skončit do 6. prosince, v příštím roce budou ale podle Čápa pokračovat. Opravovat by se měl i úsek od Lvové do Jítravy. „Samostatně se bude dělat průtah Rynolticemi, tam už jsme vydali stavební povolení. Ke stavbě se přidá obec s chodníky a cyklostezkou," doplnil Čáp.

Na trase od Liberce na Děčín to není jediné omezení, které komplikuje dopravu. Od června se pracuje také na rekonstrukci čtyřproudé silnice I/35 z Liberce do Chrastavy a Bílého Kostela nad Nisou, na kterou I/13 navazuje. Jde o jeden z nejvytíženějších úseků v Libereckém kraji, po němž denně projede až 30.000 automobilů. Doprava je tam svedena na polovinu vozovky. „Práce by měly skončit ještě v říjnu, v příštím roce budou pokračovat na druhé polovině," dodal Čáp. Oprava přijde podle ŘSD na 287 milionů korun.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, stavby, ŘSD, Českolipsko, Děčín, Liberec, Kunratice u Cvikova, Liberecký kraj, Kunratice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí začne oprava hlavního tahu na Děčín. Omezení začnou v Kunraticích u Cvikova  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.