Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nebezpečná křižovatka u Zahrádek projde rekonstrukcí. Bude z ní kruhový objezd

Na pětadvacet milionů vyjde přestavba nebezpečné křižovatky silnic I/9 a I/15 u Zahrádek na hlavním tahu z České Lípy do Prahy. Nově z ní bude kruhový objezd. Povolení k přestavbě už vydal krajský úřad. Křižovatkou denně projede jedenáct tisíc aut, čtvrtina jsou nákladní vozidla.

„Je dobře, že tato křižovatka projde přestavbou. Je nebezpečná a auta, která najíždějí z vedlejší silnice, musejí často kvůli hustému provozu na hlavní dlouho čekat,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Situaci aktuální křižovatky komplikuje i fakt, že tam jsou autobusové zastávky, pohybují se tam chodci a parkují tam auta. „Okružní křižovatka má mít průměr 40 metrů a navazují na ni úpravy větví jednotlivých silnic ve směru na Českou Lípu, Litoměřice a Mělník. Pro pěší dopravu je navržen na silnici I/9 osvětlený přechod pro chodce, od kterého povedou k autobusovým zastávkám chodníky,“ popsal Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Součástí stavby jsou také dvě oboustranné autobusové zastávky. První před motorestem Na Kovárně a druhá na silnici I/15 v místě dnešní zastávky. „V současné době připravujeme výběrové řízení na zhotovitele abychom stavbu mohli zahájit na jaře roku 2021,“ uvedl Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky doprava, zahrádky, kruhový objezd, Liberecký kraj, rekonstrukce, silnice, Česká Lípa, Praha, Jan Sviták, Ředitelství silnic a dálnic, Litoměřice, Mělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečná křižovatka u Zahrádek projde rekonstrukcí. Bude z ní kruhový objezd  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.