Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za skláři, do muzeí i k přehradě vás zavede Cesta skla. Nyní i online

Cesta skla, která vede česko-polským pohraničím, nabízí výlet na mnoho krásných míst. Nový bor nyní cestu přibližuje virtuálně pomocí 360° rozhraní.

Virtuální prohlídka může být upoutávkou i lákadlem k výletům. V současné době to zároveň může být pro někoho jediná možnost, jak navštívit zajímavá místa. „Virtuální cesta vede po turisticky atraktivních místech,“ sdělila Petra Matěchová, vedoucí Turistického informačního centra v Novém Boru.

Za virtuální prohlídkou stojí přeshraniční projekt Cesta skla Nového Boru a Krkonošského muzea v Jelení Hoře.

Cesta skla začíná v Kamenickém Šenově. Odtud se turisté dostanou přes Jablonné v Podještědí, Jablonec až do Harrachova  a dále do Szklarske Poreby a Jelenie Gory. Virtuální cesta umožní nahlédnout do galerií, muzeí a na další místa, která jsou v současné době nepřístupná.

Někde máme zpracované dvě místnosti, jinde třeba jen samotný objekt,“ přiblížila Matěchová. Na jaře navíc budou moci turisté využít k cestování i vandrovní knížku, do které si můžou sbírat razítka. Za získání všech razítek obdrží výletníci v cíli rodinnou deskovou hru se sklářskou tématikou.

Bližší informace i samotné virtuální pohledy najdete na webu města Nový Bor.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Nový Bor

Štítky Liberecký, Nový Bor, Cesta skla, turistika, sklo, muzeum, Petra Matěchová, přehrada, Jelenia Góra, Kamenický Šenov, Jablonné v Podještědí, Harrachov, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za skláři, do muzeí i k přehradě vás zavede Cesta skla. Nyní i online  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.