Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Česká Lípa získala ocenění za stezku pro nevidomé a slabozraké

Každoročně je cena Adolfa Heyduka udělována památkám nebo lokalitám přístupným pro různě zdravotně znevýhodněné návštěvníky. Letos se ocenění dočkala i Česká Lípa za svou trasou po místních pamětihodnostech, která je určena nevidomým a slabozrakým lidem.

Cena Adolfa Heyduka je udělována od roku 2015. Město Česká Lípa ji obdrželo za projekt vybudovaný před pěti lety. Trasa začíná a končí u infocentra na náměstí T. G. Masaryka a návštěvníky vede k archeologickému muzeu Šatlava, k vlastivědnému muzeu, do klášterních zahrad a k vodnímu hradu Lipý a Centru textilního tisku,“ informovala mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Na stezce se nachází čtyři externí hmatové plány, kromě nich se turisté mohou orientovat podle šesti zvukových hlásičů. „Ty se aktivují pomocí speciálního přístroje,“ dodal Kňákal Brožová.

Ohodnoť článek

Foto Město Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, cena Adolfa Heyduka, nevidomí, Adolf Heyduk, Tomáš Garrigue Masaryk, Centrum textilního tisku, Lipá, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa získala ocenění za stezku pro nevidomé a slabozraké  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.