Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Problém s parkováním řeší i Česká Lípa. Nechá si zpracovat analýzu

Všechna velká města se v posledních letech potýkají s problémem v oblasti parkování. Nejvíce dotčená jsou sídliště. Česká Lípa si proto nechá zpracovat analýzu parkovacích potřeb.

Analýza by mohla pomoci s koncepčním řešením tohoto problému. „Analýza nám poskytne objektivní pohled na věc, pojmenuje hlavní problémová místa, stanoví, které lokality by se měly řešit jako první, protože je zde problém s parkováním nejpalčivější,“ vysvětlil místostarosta České Lípy Martin Brož.

Město by tak mělo získat celkový náhled na problematiku parkování a podle toho rozhodnout například o budování nových parkovišť a parkovacích domů. „Takové projekty nejsou levná záležitost. Chceme mít navíc jistotu, že přijatá opatření v lokalitě opravdu zafungují,“ komentoval Brož.

Analýza by měla trvat 16 týdnů a městskou kasu vyjde na 721 tisíc korun. Výsledky by mělo město obdržet do konce roku. V budoucnu by mohl parkovací dům vyrůst například na sídlišti Špičák, což doporučila i provedená srovnávací studie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Českolipsko, parkování, Česká Lípa, Martin Brož, analýza, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problém s parkováním řeší i Česká Lípa. Nechá si zpracovat analýzu  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.