Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mimoň se dočká rekonstrukce koupaliště. Začít by mohla na jaře

Mimoň na Českolipsku připravuje rekonstrukci venkovního koupaliště zhruba za 50 milionů korun bez daně. Práce chce radnice zahájit příští rok na jaře a koupaliště otevřít rok poté, informoval o tom starosta Mimoně Petr Král.

„Ani v této nelehké době nezahálíme a pokračujeme v přípravách investičních akcí,“ informovalo město na webu. Modernizaci koupaliště zaplatí radnice města s 6500 obyvateli z vlastního rozpočtu. „Na to žádné dotace nejsou. My jsme si na to ušetřili během tří let a uvidíme, zda se to povede a zda se při dnešních cenách ve stavebnictví vejdeme do toho rozpočtu," řekl starosta.

Voda v koupališti v Mimoni byla skoro celou letošní sezonu nevhodná ke koupání kvůli masivnímu přírodnímu znečištění na hladině. Podle starosty jde o 60 až 70 let bezodtokovou vodní plochu, kterou chtějí nahradit nerezovými bazény. Voda se tam bude dostávat ze 105 metrů hlubokého vrtu, který býval zdrojem pro koupaliště i v minulosti.

Vrt podle starosty vybudovaly v roce 1985 tehdejší Uranové doly Hamr při regulaci toku Ploučnice. „Protože dřív bylo koupaliště napájené právě řekou, takže to bylo průtokové koupaliště," dodal Král. V plánech města je podle něj u koupaliště v budoucnu vybudovat i sportoviště a mít tam malý kemp asi s osmi chatkami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Mimoň, Na výlet

Štítky stavby, rekreace, správa, koupaliště, Mimoň, Petr Král, okres Česká Lípa, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mimoň se dočká rekonstrukce koupaliště. Začít by mohla na jaře  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.