Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Podruhé v týdnu hořelo v Novinách pod Ralskem. Nedbalé sváření způsobilo půlmilionovou škodu

Již podruhé v tomto týdnu vyjížděly jednotky hasičů k požáru v průmyslové hale v Novinách pod Ralskem. V obou případech byla příčinou požáru nedbalost při sváření.

„Škodu po dnešním požáru odhadli hasiči na půl milionu korun, uchránit se podařilo majetek v hodnotě 20 milionů,“ uvedl mluvčí hasičů Jan Přerovský.

K nahlášenému požáru průmyslové haly vyjížděli hasiči kolem 11. hodiny. Na místě pak zasahovali asi dvě hodiny. Ještě před jejich příjezdem se z haly evakuovalo 23 lidí. Oba požáry podle hasičů souvisejí s rekonstrukcí, kterou na hale zajišťuje externí dodavatel.

Zatímco v prvním případě se vzňala izolace ve stěně na ploše zhruba deset krát deset metrů, dnešní požár byl rozsáhlejší. Od svařování začala hořet izolace ve střešní konstrukci. Střechu museli hasiči pomocí rozbrušovacích pil na ploše 20 krát deset metrů rozebrat, aby mohli dohasit skrytá ohniska. „Požár izolace ve střešních konstrukcích se šířil velmi rychle. Zlikvidovali ho dvěma vysokotlakými proudy a za pomoci výškové techniky," doplnil Přerovský.

Požár haly v Novinách pod Ralskem. Hasiči oheň zlikvidovali

Hasiči likvidovali požár střechy administrativní části haly v Novinách pod Ralskem. Vyhlásili druhý stupeň poplachu, na místo povolali osm jednotek. Kvůli zakouření prostoru museli zasahovat v dýchacích přístrojích, zraněn nikdo nebyl, všichni...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Českolipsko, Noviny pod Ralskem, svařování, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podruhé v týdnu hořelo v Novinách pod Ralskem. Nedbalé sváření způsobilo půlmilionovou škodu  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.