Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Uprchlý vězeň byl na svobodě dvě hodiny. Hrozí mu pět let vězení navíc

Rozsáhlá pátrací akce proběhla ve čtvrtek dopoledne na Českolipsku. Z pracoviště v Pertolticích totiž ráno uprchl vězeň, svobody si ale nakonec užil jen dvě hodiny. Jenže kvůli tomu mu nyní hrozí prodloužení trestu o pět let.

Osmadvacetiletý muž si odpykává trest ve věznici ve Stráži pod Ralskem za majetkovou trestnou činnost. „Ještě kolem půl osmé se nacházel na svém pracovišti, ale krátce po osmé kvůli němu vypukla rozsáhlá pátrací akce, do které se zapojil i vrtulník letecké služby policie,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Kolem desáté hodiny policisté českolipské hlídkové služby uprchlého vězně u silnice vedoucí z Mimoně na Doksy. „Když pochopil, že o něm vědí, jen instinktivně zrychlil krok, ale o větší únikové akce se už nepokoušel. Policisté ho zde zadrželi a eskortovali do věznice ve Stráži pod Ralskem,“ dodala mluvčí.

Odsouzený muž měl původně vyjít z vězení v roce 2023, svým útěkem si ale trest prodlouží. „Svým útěkem se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu může soudce prodloužit pobyt za mřížemi o dalších pět let,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, pátrání, vězeň, českolipsko, okres Česká Lípa, Stráž pod Ralskem, Mimoň, Doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uprchlý vězeň byl na svobodě dvě hodiny. Hrozí mu pět let vězení navíc  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.