Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cyklostezka Varhany na Českolipsku vede po zaniklé železniční trati. Je vhodná i pro in-line brusle

Téměř sedmnáct kilometrů dlouhá cyklostezka mezi Českou Lípou a Kamenickým Šenovem se vlní mezi krásnou přírodou a vesnickými kostelíky. Na své si přijdou i aktivní sportovci, kteří uvítají delší stoupání.

Cyklostezka začíná poblíž vlakové zastávky Střelnice v České Lípě a končí v Kamenickém Šenově u bývalého vlakového nádraží. Je tři metry široká a dostupná pěším i cyklistům, informoval v tiskové zprávě Jan Mikulička, mluvčí Libereckého kraje.

„Lužické hory byly léta turisticky opomíjenou lokalitou. Poslední dobou ji turisté objevují a přitahují je nejen přírodní krásy a památky, ale také sklářské řemeslo, které je v oblasti Lužických hor doma,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Myšlenka propojit obě významná města se zrodila již roku 2001, v roce 2007 pak začala stavba. Projekt podporuje turistický ruch v dané oblasti, stezka navíc zvyšuje bezpečnost cyklistů a chodců.

Stezka je díky asfaltobetonovému povrchu vhodná i pro in-line bruslaře. Stoupání nepřesahuje 2,9 %, směrově i výškově stezka kopíruje profil zrušené železniční tratě. Úklid je zajišťován od dubna do října podle možností a potřeby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Českolipsko, turistika, cyklostezka, Varhany, okres Česká Lípa, Česká Lípa, Kamenický Šenov, Lužické hory, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka Varhany na Českolipsku vede po zaniklé železniční trati. Je vhodná i pro in-line brusle  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.