Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedu pro čočku, hlásila hlídce žena. Do nedalekého obchodu se jí nechtělo pěšky, nadýchala tři promile

Policisté vyšetřují případ, který se stal druhého ledna po obědě. Řidička v Bohaticích vyrazila autem z domova do pouhých dvě stě metrů vzdáleného obchodu, i na tak malé vzdálenosti ale málem zavinila nehodu, které zabránil druhý řidič prudkým bržděním. To ale zaujalo hlídku dopravní policie, která byla nedaleko. Policisté dali ženě dýchnout a přístroj ukázal 2,95 promile alkoholu.

„Vážně ohrozila v křižovatce po hlavní silnici jedoucího řidiče osobního vozidla. Ten se jen díky prudkému brždění vyhnul střetu s jejím autem, když mu vjela do jízdní dráhy z vedlejší silnice,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Právě zvuk brzd zaujal dopravní policisty, kteří se nedaleko chystali začít měřit dodržování povolené rychlosti. „To museli odložit a okamžitě se vydali za dodávkou, kterou opilá žena řídila. Zastavili ji na nejbližším možném místě v Bohaticích a její dechová zkouška ukázala, že je pod vlivem,“ dodala mluvčí.

Žena ale přiznala pouhá dvě piva a svěřila se s tím, že jela koupit čočku. „Pěšky se jí nechtělo, protože ji prý bolely nohy. V tom, že řídila s 2,95 promile alkoholu v krvi, velký problém neviděla,“ řekla Baláková.

Ženu nyní nemine trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být potrestána odnětím svobody až na jeden rok a zákazem řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, bohatice, alkohol, hlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedu pro čočku, hlásila hlídce žena. Do nedalekého obchodu se jí nechtělo pěšky, nadýchala tři promile  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.