Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie vykázala násilníka z bytu, domů se vrátil pohlídat děti

Vykázání ze společné domácnosti se v jednom případě v České Lípě moc nevydařil. Vykázaný násilník se totiž hned po dvou dnech vrátil domů, aby pohlídal děti. Ty nakonec musela pohlídat rodinná známá.

Policisté vykázali muže 22. dubna kolem 21. hodiny z bytu paneláku v České Lípě z důvodu, že slovně a fyzicky napadal svou družku. Hned hodinu poté ale vykázání porušil tím, že vysedával na schodech před domem, což nesměl.

„Policisté ho jasně poučili o jeho právech i povinnostech, do kterých spadá nejen zákaz vstupu do samotného bytu, ale také do vymezeného prostoru kolem domu. Hlídka ho proto na místě zajistila a převezla na policejní služebnu, kde s ním přestupek projednala. Tam slíbil, že už nebude dělat potíže a za své chování se omluvil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže hned druhý den partnerce volal, což se také nesmí a nabídl ji hlídání dětí na pondělí. „Žena se nechala zlákat jednoduchým řešením zajištění dozoru nad potomky a s jeho návrhem souhlasila navzdory tomu, že o vykázání věděla,“ dodala mluvčí.

Jenže v ten den se policisté rozhodli dodržování vykázání zkontrolovat. Po zazvonění jim tak přišel otevřít on. „Nepomohlo mu ani to, že se sám dobrovolně nabídl jako chůva. Domácnost musel okamžitě opustit a děti do příchodu jejich maminky pohlídala rodinná známá. Muž, který opakovaně zákazy vyplývající z vykázání porušoval, se už ve zkráceném přípravném řízení zodpovídá z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, česká lípa, vykázání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vykázala násilníka z bytu, domů se vrátil pohlídat děti  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.