Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nezvládl řízení a naboural zaparkovaná auta. Nadýchal skoro čtyři promile

Policisté v České Lípě řeší případ, ke kterému došlo v pondělí navečer. Sedmadvacetiletý řidič v Bardejovské ulici nezvládl jet po silnici a naboural do zaparkovaných aut. Policistům poté nadýchal 3,75 promile alkoholu.

„Vlivem požitého alkoholu náhle vybočil ze svého směru jízdy vpravo mimo silnici, kde stála v jedné řadě zaparkovaná vozidla. Náraz do krajního Mercedesu Benz vyvolal efekt domina. Mercedes se posunul na Peugeot 308, ten na Škodu Fabii a ta na vedle stojící Hyundai i20,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. „Hmotnou škodu jsme na místě vyčíslili předběžně na 335 tisíc korun,“ dodala.

Dechová zkouška ukázala, v čem byl problém, mladý řidič nadýchal 3,75 promile alkoholu. Při nehodě se nezranil. Policisté mu následně zadrželi osvědčení o registraci vozidla, řidičský průkaz u sebe neměl. „Nehoda bude mít dohru u trestního soudu, kde se bude zodpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V této souvislosti mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, česká lípa, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petko Kotov

Tak podle fotek a Bardějovské jsem jel okolo v MHD, když to policajti řešili. A "řidičský průkaz u sebe neměl" - jestlipak řidičák jen zapomněl doma či je to tak, jak si myslím - že ho vůbec nemá? Pokud nemá, doufám, že si na něm soud smlsne. A pokud má, tak taky. Se čtyřkou na žíle se za volant neleze, hňupe.

Čtvrtek, 25. května 2023, 01:39Odpovědět

Nezvládl řízení a naboural zaparkovaná auta. Nadýchal skoro čtyři promile  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.