Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V Jestřebí dokončují stavbu kruhového objezdu, křižovatka patřila k nejnebezpečnějším v kraji

Stavba okružní křižovatky v Jestřebí pokračuje třetí etapou, hotovo má být na konci září a začala letos na jaře. Jde o investici ŘSD, přestavba vyjde na 44,5 milionu korun.

Pro Liberecký kraj je tato akce nadmíru důležitá. „Rekonstrukce křižovatky v Jestřebí, respektive její výstavba je zásadní stavba, která přispěje k bezpečnosti v celém Libereckém kraji," uvedl Jan Sviták (SLK), statutární náměstek hejtmana Libereckého kraje:

Stavba okružní křižovatky je teď zhruba v polovině. Pracuje se na 3. etapě. „Odstraňujeme staré asfaltové vrstvy a pak začneme těžit kameny a dělat novou konstrukci vozovky. Mezitím se udělají přeložky vodovodu a veřejné osvětlení," popsal stavbyvedoucí Robert Šalda.

Stavební práce probíhají střídavě za provozu. Pro silničáře je to proto mnohem náročnější. „Za provozu je to trochu složitější, protože řidiči nedodržují rychlost, která je tady stanovená na 30 kilometrů. Jinak počasí je docela dobré," dodal.

Stavba křižovatky přináší dopravní omezení pro řidiče. „3. etapa s sebou přinesla největší dopravní omezení platné do 30. září 2023. Na silnici I/9 je uzavřen směr z Dubé do Jestřebí a pro řidiče tady platí objízdná trasa po silnici II/270 přes Doksy. Silnice I/9 je v tomto směru uzavřena a vjezd na okružní křižovatku není vůbec možný. Z nově postavené poloviny okružní křižovatky je možné odbočit jen na silnici I/9 ve směru Česká Lípa – Dubá," vypočítal mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Dopravní omezení potrvají ještě přes dva měsíce, stavba má začát fungovat pro řidiče od 1. října. „Na konci prázdnin by mělo být vše průjezdné. Potom bychom měli udělat terénní úpravy," upřesnil Robert Šalda.

Křižovatka v Jestřebí patřila k nejnebezpečnějším místům v Libereckém kraji. Ročně se tu staly desítky nehod včetně smrtelných. Podle posledního sčítání dopravy místem denně projede kolem 11 tisíc aut, z toho čtvrtinu tvoří nákladní vozidla.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky ČR, doprava, kruhový objezd, křižovatka, jestřebí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jestřebí dokončují stavbu kruhového objezdu, křižovatka patřila k nejnebezpečnějším v kraji  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.