Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zážitky z Mácháče. Kamaráda našli u Domu hrůzy s otřesem mozku, bez peněz i telefonu

V létě míří na Máchovo jezero tisíce lidí. To ale kromě příjemně strávených chvil u vody přináší i ty negativní zážitky, jako jsou krádeže. Těch policie eviduje za poslední dny hned několik. Nejhůře dopadl mladík, který během zřejmě velmi divoké noci přišel o všechny osobní věci a ještě se zranil.

Teprve osmnáctiletý středoškolák vyrazil v sobotu s kamarády do baru v Doksech. „Tam jim zmizel z dohledu, a když se do jejich společného stanu nevrátil ani následující den ráno a jeho telefon byl nedostupný, začali ho hledat,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Nakonec ho našli u kolotočů pod atrakcí s příznačným názvem Dům hrůzy, kde seděl na schodech a měl poraněnou hlavu. „Byl dezorientovaný a vůbec nevěděl, jak se tam dostal. Jisté je, že přišel o mobilní telefon, náramkové hodinky a veškerou hotovost, kterou měl ve své peněžence,“ dodala mluvčí.

Celková škoda je tak skoro 13 tisíc korun. Kamarádi spolužáka navíc odvezli do nemocnice, kde mu diagnostikovali otřes mozku. „Vzhledem k požitému alkoholu i ke zranění na hlavě si ze sobotní noci nic nepamatuje, a my nyní nemůžeme vyloučit možnost, že se stal obětí trestného činu. V této souvislosti jsme už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže,“ dodala mluvčí.

Podle ní se jen o víkendu stali terčem zlodějů další dva lidé. Už v pátek žena, která do kempu přijela kolem 20. hodiny. Skoro dvě a půl hodiny pak stavěla stan a přestala dávat pozor na své věci. Peněženku si dala na přední sedadlo auta, které nezamkla a přišla o ni. „Měla v ní kromě 3 000 korun i platební kartu a osobní doklady,“ uvedla Baláková.

Podobnou zkušenost pak má i pětice žen, která si vyrazila na Mácháč na dámskou jízdu. Ubytovali se v chatce, kterou hned první noc vykradl zloděj. Ženy byly v tu dobu na diskotéce. „Čtyřem z nich odcizil peněženku s osobními doklady, penězi a platebními kartami. Zmizely dokonce i klíče od vypůjčeného služebního vozidla v hodnotě pět tisíc korun,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky máchovo jezero, krádeže, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zážitky z Mácháče. Kamaráda našli u Domu hrůzy s otřesem mozku, bez peněz i telefonu  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.