Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Dva lidé v České Lípě lezli na vrchol osmdesát metrů vysokého komína. Chtěli kešku

Policejní hlídka vyrazila spolu s hasiči v pondělí do areálu mlékáren v České Lípě. „Na komíně mlékáren v České Lípě je člověk,“ přišlo jim oznámení.

„Když kolegové z hlídkové služby  na místo dorazili, všimli  si, že kousek od komína parkuje osobní vozidlo s logem hry Geocaching a začali tušit, o co tady jde. Zjistili, že se na komín vyšplhali dokonce dva lidé a vyzvali je, aby slezli dolů. Z další komunikace s oběma dobrodruhy vyšlo najevo, že jsou jištěni horolezeckým vybavením, a že na vrcholu komína hledali kešku. Vzhledem k tomu, že sestup zvládali vlastními silami, nebylo nutné, aby jim přitom hasiči pomáhali," popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Dvojice dostala od policistů pokutu. „Tentokrát šlo "jen" o snahu získat kešku, ale právě i za cenu toho, že přitom může někdo nešťastnou náhodou přijít o život. Včera v podvečer s tím svým hazardovali 38letý muž a 30letá žena, kteří k nám spolu přijeli z Prahy. Oba dostali pokutu a další účastníky Geocachingu důrazně vyzýváme k tomu, aby se svým zdravím a životem zbytečně nehazardovali. Honba za keškami už stála některé soutěžící život, a to i u nás v Česku," dodala mluvčí.

Někteří lidé ale s pokutou příliš nesouhlasí. „Očividně tam vylezli i slezli sami, nikomu se nic nestalo, kdyby se lidi víc starali sami o sebe a nepráskali každou hovadinu co se kde děje tak se tu žije o kus líp,“ uvedl například na twitteru Safin.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, česká lípa, komín, keška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva lidé v České Lípě lezli na vrchol osmdesát metrů vysokého komína. Chtěli kešku  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.