Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ve městě řádil žhář. Během noci na Špičáku zapálil kontejnery v pěti ulicích

Policisté pátrají po žháři, který řádil v noci na pondělí na sídlišti Špičák v České Lípě. Postupně tam v pěti ulicích zapálil kontejnery na třídění odpad.

Požár kontejnerů na Špičáku

Úterý, 12. září 2023, 08:21

Požár kontejnerů na Špičáku
Požár kontejnerů na Špičáku

Hasiči zasahovali postupně v ulicích 28. října, Bardějovská, Alexandrovská a Dlouhá v České Lípě. Později vyšlo najevo, že u jednoho požáru kontejneru hasiči nebyli, protože jim ho nikdo neoznámil. „Roztavená modrá hmota, která po něm zůstala v ulici U nemocnice, ale svědčí o tom, že žháři v noci řádili i zde,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

První požár byl nahlášen ve 22:43 a poslední necelou hodinu po půlnoci. „Větším škodám v ulicích Dlouhá a Alexandrovská zabránila obyvatelka domu v Alexandrovské ulici paní Jarmila, která si všimla doutnajících kontejnerů a k jednomu z nich vyběhla s kbelíkem s vodou. Záhy zjistila, že je hašení nad její síly a spolu se sousedy zalarmovala hasiče.  Díky jejich včasnému příjezdu se oheň nerozšířil na nedaleko zaparkovaná vozidla,“ dodala mluvčí.

Po žháři nyní policisté intenzivně pátrají. „Pokud uvidíte kolem kontejnerů pohyb podezřelých lidí v nočních hodinách, raději nám zavolejte na linku 158 a my je prověříme. Než se nám podaří žháře dopadnout, buďte obezřetní,“ uzavřela Baláková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, hasiči, požár, špičák, česká lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Beitler

To je asi proto, že v České Lípě se od ledna bude platit za odpad

Úterý, 12. září 2023, 13:01Odpovědět

Petko Kotov

Za to bych sice zastupitelstvo taky vypleskal (inu Burešova Lhota, co jste si zvolili (třináct zastupitelů za ANO z pětadvaceti), to, lidi, máte, poplatek za odpad fakt motivující ke třídění... ale že by to bylo jen kvůli tomu, to pochybuju. Kéž by hňupa chytili a dali mu škodu do koruny zaplatit.

Čtvrtek, 14. září 2023, 22:56Odpovědět

Ve městě řádil žhář. Během noci na Špičáku zapálil kontejnery v pěti ulicích  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.