Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vyrazil na nákup s pár korunami, odvážel ve vozíku zboží za tisíce

Chvilkové nepozornosti ostrahy využil zloděj v jednom z českolipských supermarketů. Do obchodu přišel s pouhými šedesáti korunami, ale v plánu měl odejít s nákupem za tisíce.

Devětatřicetiletý muž měl s krádežemi v obchodech zkušenosti už z dřívější doby, a tak zřejmě vyzkoušel jednu ze svých taktik. Nákupní vozík naplnil různým zbožím jako při běžném nákupu, tedy ovocem, masem, uzeninami či mléčnými výrobky, za takřka 7 tisíc korun. Využil okamžiku, kdy ostraha nedávala pozor, projel pokladnami a vytlačil plný vozík na parkoviště. Dál se s lupem naštěstí nedostal. Zde ho zadržel manažer prodejny a přivolal na místo policisty.

Vše musel zase vrátit zpět, a protože byl za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen v říjnu loňského roku, hrozí mu za krádež v supermarketu tříletý trest odnětí svobody. Záznam o sdělení podezření ze spáchání uvedeného skutku si ve zkráceném přípravném řízení převzal několik hodin po svém zadržení,“ dodala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky krádež, supermarket, Českolipsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrazil na nákup s pár korunami, odvážel ve vozíku zboží za tisíce  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.