Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jablonec s pořídil šedivé kontejnery. Patří do nich kovový odpad

Celkem osm šedých kontejnerů je nově v ulicích Jablonce. Původně se kovy třídily do šedých pytlů. Od pytlového svozu všech komodit ale radnice postupně upustila. Vznikali totiž černé skládky na stanovištích tříděného odpadu.

„Šedé kontejnery jsou určeny na sběr drobných kovových obalů z domácností, např. plechovky od potravin a od nápojů, víčka od jogurtů nebo uzávěry sklenic,“ řekla Barbora Šnytrová z oddělení správy veřejné zeleně, které má odpady na starosti.

Do šedých kontejnerů ale nepatří plechovky od barev. „Ty je nutné odevzdat ve sběrném dvoře jako nebezpečný odpad,“ dodala.

Kovů přitom Jablonečáci odevzdají ze všech druhů odpadu zdaleka nejméně, město proto nejprve ani o jeho svozu neuvažovalo. „Ukázalo se ale, že poptávka tu je a po dohodě se společností SKS vycházíme občanům vstříc,“ dodala Šnytrová.

V roce 2017 se v Jablonci nad Nisou celkově vytřídilo 3 652 tun odpadu. Je to o 100 více než v roce 2016. Největší podíl z celkového množství tvořil papír - 1 336 tun, kovy - 1 331 t un (z toho občané do pytlů vytřídili 6 tun), sklo - 561 tun (160 tun bílého a 401 barevného), plasty - 417 tun kompozitní obaly (tetrapaky a nápojové kartony) - 7 tun.

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky kovový odpad, kontejner, Jablonec, Jablonec nad Nisou, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec s pořídil šedivé kontejnery. Patří do nich kovový odpad  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.