Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté pátrali po seniorovi s Alzheimerovou chorobou. Seděl v restauraci

Nakonec jen necelé dvě hodiny trvalo páteční pátrání po ztraceném čtyřiaosmdesátiletém seniorovi z Janova nad Nisou. Ten se ztratil krátce po poledni a jeho partnerka brzy zalarmovala policii, protože muž trpí Alzheimerovou chorobou.

„Policisté ihned zahájili po tomto nemocném muži pátrání a o spolupráci požádali i Obecní policii v Janově nad Nisou a Městskou policii v Jablonci. Od jednoho z janovských strážníků navíc získali informaci, že uvedený senior byl v popsaném oblečení viděn v Rýnovicích v okrajové části Jablonce a měl namířeno k centru města,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Podle ní ale brzy jabloneckým strážníkům volal hostinský z jedné z tamních restaurací, že u něj sedí starší muž, který není ve zrovna nejlepší psychické formě.

„Strážníci tuto informaci předali policistům, kteří v uvedeném muži v restauraci poznali nemocného pohřešované seniora a na místo přivolali posádku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Po zdravotním vyšetření policisté muže odvezli v pořádku do místa jeho trvalého bydliště v Janově nad Nisou,“ dodala mluvčí.

Tento případ tedy díky hostinskému dopadl dobře, senior byl brzy opět v bezpečí doma.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky senior, pátrání, Jablonec, Alzheimer, restaurace, policie, Janov nad Nisou, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Rýnovice, Alzheimerova choroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrali po seniorovi s Alzheimerovou chorobou. Seděl v restauraci  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.