Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V nemocnici je rušno, práce na novém pavilonu jsou v plném proudu

V areálu jablonecké nemocnice postupně vyroste úplně nový pavilon intenzivní medicíny. Stavba je zároveň pro město velkou investiční akcí. Radnice totiž na moderní budovu uvolní přes 150 milionů korun.

Veškeré náklady financuje město Jablonec, jelikož se na výstavbu pavilonu nepodařilo získat dotaci. Nová pětipodlažní budova je ale pro nemocnici důležitá. „Věřím, že investice do naší nemocnice se vyplatí všem, zejména našim občanům. Děkuji všem zastupitelům, kteří stavbu pavilonu podpořili,“ řekl primátor Petr Beitl.

Než v blízkosti ulice Hřbitovní začal růst pavilon, bylo nutné zabezpečit sítě. „Nejprve musely být přeloženy inženýrské sítě vedoucí pod povrchem země, a to tak, aby nebyl ohrožen nemocniční provoz,“ konstatovala tisková mluvčí města Markéta Hozová.

Nové zázemí pro Jednotku intenzivní péče

Výhodou umístění pavilonu je bezprostřední návaznost na současné budovy nemocničního areálu. V pavilonu naleznou zázemí oddělení ARO a JIP. „Celková kapacita těchto oddělení bude osmnáct lůžek,“ sdělil ředitel nemocnice Vít Němeček a dodal, že kromě oddělení sem přesídlí i vedení nemocnice, budou zdei inspekční pokoje primářů a zasedací místnost.

Uvolněné prostory ve stávající budově umožní rozšíření odborných pracovišt. S moderním pavilonem vzroste i celková úroveň a služby nemocnice, která již nyní vykazuje výborné výsledky.

Jedná se o jednu z páteřních nemocnic v kraji. Je naší povinností ji podporovat a tím zajistit její rozvoj a kvalitu péče,“ sdělil náměstek primátora Miloš Vele. Přístrojové vybavení nového pavilonu již má nemocnice nakoupené a zatím jej užívá ve stávajících prostorách.

Provoz nemocnice není narušen

Přestože si stavba vyžádala určitá omezení, zejména v oblasti průjezdnosti a parkování v areálu, faktické fungování nemocnice narušeno není její vedení se snaží zajistit maximální komfort pacientům i zdravotníkům.

Foto Nemocnice Jablonec

Štítky nemocnice, pavilon intenzivní medicíny, Jablonec, magistrát, pavilon, Petr Beitl, Vít Němeček, Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici je rušno, práce na novém pavilonu jsou v plném proudu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.