Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Z nálezkyně fenky se štěňaty se vyklubala majitelka, ta čelí přestupkovému řízení

Ve středu jsme psali o fence a dvou štěňatech, které našla žena v jabloneckém parku a odevzdala na policii. Jenže vše není tak úplně, jak se zdá. Ona nálezkyně totiž neobjevila odložené psy v parku, ale byla jejich majitelkou. Fenku navíc v minulosti adoptovala z útulku.

Proč si někteří lidé pořizují psy je i pro nás záhadou. Chovatelka se vlastní feny zbavila poté, co na svět přivedla čtyři štěňátka. Policii ale předala pouze psí maminku se dvěma ze štěňat s dojemnou pohádkou, že je našla.

Majitelku fenky prozradil čip. Podle toho policisté velmi snadno zjistili, že ještě v květnu byla fenka v ostašovském útulku, odkud si ji žena adoptovala. „Nejenže se svého psa zbavila, ale také tím, že neuhlídala nekastrovanou fenu, porušila adopční smlouvu,“ sdělila Dagmar Kubištová z lučanského útulku Dášenka, kde našla celá psí rodinka zázemí.

To ale nebylo to nejhorší. Chovatelka totiž ještě dvě velmi malá štěňata stihla prodat do jedné z jabloneckých večerek. Vzhledem k tomu, že malí psíci nebyli svým věkem připraveni na odstavení od své matky, hrozilo nebezpečí, že ani nepřežejí.

„Od čtvrtečního rána jsme se zástupci magistrátu po štěňatech pátrali, až se nám je podařilo najít,“ vysvětlovala Kubištová. Štěstí bylo, že jejich novým majitele byla žena s miminkem, a proto psí dětičky krmila alespoň dětskou výživou.

Příběh má šťastný konec. Fenka i se všemi štěňaty je v dobrých rukou a pod odborným dohledem zkušených pracovníků. Zato pro nezodpovědnou chovatelku bude mít celý případ ještě dohru. „Majitelku nyní čeká přestupkové řízení kvůli porušení zákona na ochranu zvířat,“ dodala Kubištová.

Štítky fenka, pes, útulek, Jablonec, štěně, Dagmar Burešová

Z nálezkyně fenky se štěňaty se vyklubala majitelka, ta čelí přestupkovému řízení  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.