Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Prodloužená tramvaj, nový terminál i změny na náměstí, vyjádřete svůj názor

V Jablonci se bude zítra diskutovat o budoucnosti města. Vedení tak chce v rámci debaty Plánujte společně s námi zapojit do vizí i názory a podněty občanů a místních podnikatelů.

V následujících letech totiž pojizerské město čeká mnoho změn. Ať už se jedná o prodloužení tramvajové trati nebo výstavbu zbrusu nového terminálu hromadné dopravy.

Změny se tak dotknou mimo jiné Anenského a Dolního náměstí ale také Poštovní ulice a samozřejmě mnoha lidí, právě proto chce město znát jejich názor. „Rozhodli jsme se uspořádat debatu ještě před Vánocemi, jelikož projektování by mělo začít již na začátku příštího roku,“ komentoval radní Petr Klápště.

S podnikateli budou o budoucí podobě města diskutovat zástupci magistrátu zítra dopoledne, debata pro veřejnost začíná v 17 hodin. Jedním z hlavních témat je samozřejmě terminál. „Co se týče terminálu, zde se již pracuje na projektové dokumentaci,“ uvedl náměstek Jakub Chuchlík„Navazující okolní úpravy ovšem nejsou zpracované,“ dodal.

Velkými proměnami by mělo projít náměstí u kostela sv. Anny, kudy povede tramvaj, v Poštovní by pro změnu měla přibýt dešťová kanalizace. Na Dolním náměstí chce město zasáhnout do podoby zelěně, dlažby i tvarování terénu. Pokud vás změny v Jablonci zajímají, přijďte zítra od 17 hodin na debatu do jabloneckého Eurocentra. Pokud chcete vyjádřit svůj názor, ale nemůžete zítra dorazit, můžete zaslat své náměty a připomínky na e-mail stol@mestojablonec.cz.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky diskuze, Jablonec, plánujte společně s námi, Vánoce

Prodloužená tramvaj, nový terminál i změny na náměstí, vyjádřete svůj názor  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.