Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sebevrah z viaduktu nakonec neskočil. Všichni jsou na mě zlí, řekl policistovi

Záchranu sebevraha mají za sebou policisté z Rychnova u Jablonce nad Nisou. V pondělí krátce po půl jedné dostali hlášení, že na viaduktu v Rychnově stojí muž a vypadá to, že chce skočit.

Policisté se na místo okamžitě vydali. Jeden z nich se společně se strážníkem vydal přímo za mužem na most, druhý pak informoval výpravčího, co se děje. Oba muži pak hned v sebevrahovi poznali šestatřicetiletého obyvatele Kokonína. „Byl na vnější straně zábradlí, kterého se rukama držel. Policistovi a strážníkovi sdělil, ať k němu nechodí, nemluví na něj nebo skočí…. Nicméně jelikož policista tohoto muže znal velmi dlouho, snažil se s ním komunikovat,” popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

A tak se policisté dozvěděli, že muže nebaví život, že přišel o práci, že jsou všichni na něj zlí a hodlá tedy spáchat sebevraždu skokem z viaduktu. „Na to policista začal muže se sebevražedným úmyslem přesvědčovat o tom, že sebevraždou nic nevyřeší a tento čin se mu snažil rozmluvit, což se mu povedlo a muž nakonec sám přelezl zábradlí zpět do kolejiště,” dodala mluvčí.

Policisté ho následně převezli na svoji služebnu a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. „Během cesty muž i nadále tvrdil policistům, že sebevraždu stejně spáchá. Přivolaní záchranáři ho nakonec převezli na vyšetření do liberecké nemocnice,” uvedla mluvčí.

Autoři

Štítky viadukt, sebevrah, Rychnov, policie, Rychnov u Jablonce nad Nisou, sebevražda, Krajská nemocnice Liberec

Sebevrah z viaduktu nakonec neskočil. Všichni jsou na mě zlí, řekl policistovi  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.