Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jablonecký Kruháč je zrekonstruovaný, opravy trvaly půl roku

Budova Centra terénních a ambulantních služeb v Jablonci nad Nisou dostala úplně nový vzhled. Dříve omšelý a nenápadný dům nyní září novotou.

Budova z 19. století poslední desetiletí chátrala, záchrana přišla v roce 2009. „Tehdy se zde po rekonstrukci přízemí otevřel Nízkoprahový klub pro děti a mládež Kruháč,“ uvedla mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Hajná

Jenže budova potřebovala daleko větší opravy. Na ty došlo loni na jaře. Během období od května do listopadu prošel objekt kompletní rekonstrukcí. „Nejprve bylo nutné některé části vybourat a následně opět postavit. To se týkalo například stropu nebo výtahové šachty pro bezbariérový přístup do vyšších pater,“ komentovala Radka Poprová z oddělení investiční výstavby. 

Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 14,3 milionu korun, většinu pokryla dotace od státu a Evropské unie. Obnovu budovy ztížila dřevomorka, která se skrývala v dřevěném krovu.

Nyní se v budově nachází stále nízkoprahový klub, je ovšem rozdělen na dvě části. Přízemí zůstane dětem od 6 do 14 let, výše se přestěhují lidé od 15 do 26 let. V prvním patře navíc nalezne zázemí i terénní pečovatelská služba, která se stará o seniory a osoby se zdravotním postižením, a také ambulantní i terénní sociálně aktivizačních služby pro rodiče s dětmi.

 

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Kruháč, centrum, Jablonec, terénní a ambulantní služby, Jablonec nad Nisou, Evropská unie

Jablonecký Kruháč je zrekonstruovaný, opravy trvaly půl roku  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.